Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Devaluatie munt versterkt Egyptisch concurrentievermogen in Golfstaten"

De devaluatie van het Egyptische pond, dat eerder dit jaar met ongeveer 17% daalde ten opzichte van de dollar, maakt Egyptische exporteurs concurrerender op de internationale markt. Volgens verschillende exporteurs heeft de devaluatie niet alleen de concurrentie tussen Egyptenaren en de rest van de wereld aangewakkerd, maar ook Egyptische exporteurs met elkaar laten concurreren, omdat zij niet allemaal in dezelfde mate onder de devaluatie hebben geleden.

Volgens exporteur Mourad Elzanaty zijn de prijzen van verschillende soorten groenten en fruit die Egyptische exporteurs aanbieden momenteel onklopbaar op de markt, vooral omdat de producten van zeer goede kwaliteit zijn na een jaar met uitstekend weer.

De exporteur levert aan de markten in de Arabische Golf, waaronder Saoedi-Arabiƫ, de VAE en Qatar. Elzanaty: "De producten waarnaar onze klanten in de Arabische Golfstaten het meest vragen zijn mango's, aardbeien en citrus. Zoals iedereen weet is onze kwaliteit voor deze drie producten uitstekend en de devaluatie van het pond heeft onze positie op de Golfmarkt versterkt."

"Momenteel werk ik alleen op de markten in de Arabische Golf, omdat onze landen cultureel dicht bij elkaar liggen. Maar ik ben van plan andere markten te verkennen. Ik lever citrus, zoals mandarijnen en sinaasappelen, maar ook granaatappelen, paprika, spinazie en komkommers, evenals andere producten. Al met al kan ik alle soorten AGF aan mijn klanten leveren, in de hoeveelheden en verpakkingen die zij nodig hebben."

Terwijl sommige exporteurs de laagste marktprijzen konden aanbieden, zeiden anderen dat zij zich een dergelijke inspanning niet konden veroorloven. Verscheidene telers verklaarden zelfs dat het verschil in wisselkoersen grote financiƫle verliezen veroorzaakte, vooral omdat zij verpakkingsmateriaal, gereedschap en internationale transportdiensten importeerden.

Voor meer informatie:
Mourad Elzanaty
Al Fahd for import and export of agricultural products
+2011225512926 (Arabic)

Publicatiedatum: