Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Oscar van Turenhout, OV Fruit:

"Goede vraag naar Zuid-Afrikaanse peren, met name dikke maten erg in trek"

Tholen - Bij OV Fruit in Ridderkerk gaat het Zuid-Afrikaanse perenseizoen vroeg van start. "Donderdag ontvangen we de eerste container Williams Bon Chrétien peren. Vanaf volgende week krijgen we wekelijks grotere volumes binnen", vertellen Oscar en Victor van Turenhout. De importeur ontvangt dit seizoen een totaal perenassortiment uit Zuid-Afrika, bestaande uit de rassen Sempre, Rosemarie, Vermont Beauty, Forelle, Cape Rose, Cheeky, Abate Fetel, Packham’s, en ook CA.

De marktomstandigheden voor de Zuid-Afrikaanse peren zijn positief. "We merken goed dat er minder Hollandse Conference-peren beschikbaar zijn en dat die ook goed aan de prijs zijn, want er is genoeg vraag naar de overzeese peren. We zijn echt al heel breed aan het voorverkopen", vertellen Oscar en Victor. "Met de dikke maten is de verkoop echt al losgebarsten. Ook in de afzet van de kleine maten heb ik alle vertrouwen. Van de middelsortering zal de grootste hausse binnenkomen."

"We verkopen de Zuid-Afrikaanse peren aan klanten door heel Europa, van het Verenigd Koninkrijk tot Griekenland. Grotendeels aan de groothandels, maar eveneens aan service-providers van de supermarkten. Ook op de groothandelsmarkt merk je dat er weinig peren beschikbaar zijn. Veel fruit is momenteel goed aan de prijs en omgerekend naar kilo's zijn de Zuid-Afrikaanse peren relatief goedkoop."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door ovfruit (@ovfruit)

 

Vroege Ramadan wakkert vraag naar dadels aan
Een ander product waar veel vraag naar is bij OV Fruit zijn dadels. "Deze zijn de laatste weken erg in trek. De Ramadan valt dit jaar eerder en met name kleine maten - die veelal verpakt worden voor de supermarkten - zijn er minder, dus klanten zijn ze echt aan het inslaan", aldus Oscar.

OV Fruit betrekt de dadels uit Israël en Jordanië. "Naast dat er minder dadels beschikbaar zijn, is ook het aandeel klasse II dadels van de zogeheten Choice-kwaliteit een stuk lager. Je ziet daarmee een verschuiving van de Choice- naar Premium-kwaliteit ontstaan. Daar hangt dan wel een ander prijskaartje aan, maar de consument weet deze dadels ook steeds meer te waarderen.""Ook ontvangen we binnenkort weer de eerste Barhi dadels vanuit Namibië, gevolgd door Peru, en het seizoen sluiten we af met Israël en Egypte."

Voor meer informatie:
Oscar van Turenhout
OV Fruit
Mob: +31 (0)657581054
[email protected]  
www.ovfruit.nl