Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Dole verkoopt groentedivisie aan Chiquita

Dole plc heeft aangekondigd dat bepaalde dochterondernemingen een definitieve overeenkomst hebben gesloten om de Fresh Vegetables Division van Dole te verkopen aan een dochteronderneming van Fresh Express Incorporated, een volledige dochteronderneming van Chiquita Holdings Limited, voor een bruto-opbrengst van ongeveer 293 miljoen dollar in contanten, onder voorbehoud van bepaalde aanpassingen.

De Fresh Vegetables Division omvat activiteiten in verband met de verwerking en verkoop van ijsbergsla, Romaine sla, bladsla, bloemkool, broccoli, selderij, asperges, artisjokken, groene uien, spruiten, radijs en kool, alsmede salades en maaltijdpakketten. In het boekjaar dat eindigde op 31 december 2021 rapporteerde de Fresh Vegetables Division een omzet van $ 1,28 miljard. Het bedrijf heeft tuinbouwactiviteiten en vier verwerkingsfaciliteiten in de Verenigde Staten en heeft meer dan 3.000 mensen in dienst.

De transactie is onderworpen aan goedkeuring door de regelgevende instanties en de partijen verwachten dat de transactie zal worden gesloten nadat goedkeuring is verkregen, onder voorbehoud van de gebruikelijke voorwaarden. Momenteel wordt verwacht dat de netto-opbrengst van de verkoop voornamelijk zal worden gebruikt om de schuld van Dole te verminderen.

Over de transactie zei Carl McCann, voorzitter van Dole: "Wij zijn verheugd de verkoop van onze Fresh Vegetables Division aan te kondigen. De combinatie met Fresh Express zal het aanbod en de dienstverlening aan klanten en consumenten verbeteren, door meer investeringen in innovatie, efficiëntie en voedselveiligheid."

"We willen de toegewijde medewerkers van dit bedrijf bedanken voor hun waardevolle bijdragen door de jaren heen. Wij geloven dat de verkoop van deze divisie onze financiële positie zal versterken en de focus van de groep op en investeringen in onze kernactiviteiten zal vergroten."

In een nadere toelichting op de transactie zegt Jose Luis Cutrale Jr., voorzitter van Chiquita Holdings: "We zijn enthousiast over de combinatie met de Fresh Vegetables Division van Dole. Met deze transactie willen we onze beste praktijken op het gebied van voedselveiligheid, versheid van producten, mechanisatie, automatisering en innovatie combineren, om de consument een snel groeiende keuze aan veiligere en gezondere producten te bieden. Deze combinatie zal uiteindelijk de groei in de hele productiesector bevorderen en een grotere vraag naar onze gewaardeerde telers in Californië, Arizona, Colorado, Florida en de rest van de VS ondersteunen."

"De combinatie van beide bedrijven, wanneer deze is voltooid, zal ons in staat stellen de beste producten te blijven telen onder de paraplu van Fresh Express. De verwachte kostenbesparingen van deze combinatie zullen de recente periode van inflatoire druk op de productie-, voedsel- en drankensector gedeeltelijk helpen verzachten."

"We willen de consument een betere meerwaarde bieden en tegelijkertijd het tekort aan arbeidskrachten in de tuinbouw en de sector, de uitdagingen in de toeleveringsketen en de waterproblematiek beter aanpakken. Tegelijkertijd streven we ernaar de CO2-voetafdruk van onze producten voortdurend te verminderen."

Voor meer informatie:
William Goldfield
Dole plc
Tel.: +1 818 874 4647
[email protected]

Barbara Hines
Fresh Express
Tel.: +1 214 403 2005
[email protected]

Publicatiedatum: