Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Valentijnspunnets met aardbeien

Binnenkort is het weer Valentijnsdag en dat prikkelt ook de creativiteit van heel wat ondernemers. Producten worden gepresenteerd in mooie, boeiende en natuurlijk romantische verpakkingen.

In de afgelopen jaren zijn er veel marketinginitiatieven geweest, ook door groente- en fruitbedrijven, om deze dag als een gelegenheid aan te grijpen om de verkoop te verhogen door een deel van de catalogus in originele themaverpakkingen aan te bieden.

Hartvormige punnet met Sabrosa-Candonga aardbeien

Zo biedt het Italiaanse teeltbedrijf Scarnato zijn klanten al 4 jaar een hartvormige verpakking aan met aardbeien van enkele vroege en middelvroege rassen. Claudio en Vincenzo Scarnato, respectievelijk verkoop- en teeltmanagers van het bedrijf uit Scanzano Jonico, dat een areaal heeft van ongeveer 100 hectare, waarvan 14 bestemd voor de aardbeienteelt, vertellen erover.

"In februari 2019 hebben we dit idee op enkele markten gelanceerd, beginnend met zeer kleine hoeveelheden. Aanvankelijk was het niet eenvoudig om die specifieke verpakking te vinden. Voor de aanvoer ervan moesten we ons zelfs wenden tot buitenlandse bedrijven. Met de jaren zijn de verkoopvolumes geleidelijk gegroeid. De grootste bestellingen vinden natuurlijk plaats in de week van Valentijnsdag, maar de eerste telefoontjes komen al eind januari binnen."

Claudio en Vincenzo Scarnato

"In de romantische verpakking van 400 gram worden alleen grote aardbeien gelegd, van gemiddeld 30 gram of meer. We gebruiken deze verpakking ook voor andere feestdagen, zoals Vrouwendag en Moederdag. Het fruit wordt zo als lekker en gezond cadeau een belangrijk onderdeel van het feest. Want aardbei is natuurlijk een gezond voedingsmiddel en helemaal geen junkfood dat nu alomtegenwoordig is in ons hedendaagse dieet", besluiten de twee broers. 

Scarnato levert de hartvormige verpakking met aardbeien aan meerdere Italiaanse supermarktketens en ook aan enkele groothandelsmarkten in Noord-Italië. 

Voor meer informatie:
Azienda Agricola Scarnato
Via Arno 12
75020 Scanzano Jonico (Mt)- Italië
Tel: +39 (0)835/931498
aziendascarnato@gmail.com
scarnato.it


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.