Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

"De rode guave is exclusief, ultra-exotisch fruit"

Onlangs is het seizoen voor rode guaves van start gegaan in India. De geschiedenis van India en guaves is lang, zegt Kaushal Khakhar, directeur van de Indiase exporteur Kay Bee Exports: "India heeft een langdurige en uitgebreide expertise in de teelt van verschillende guaverassen. Het is al enkele jaren het land dat de grootste hoeveelheid guaves teelt ter wereld, met een oogst van 18,7 miljoen ton in 2022, van een areaal van ongeveer 400.000 hectare. De tweede grootste teler teelt nog niet eens een kwart van dit volume."

Volgens Khakhar maken zowel de heldere kleur als het feit dat de rode guave pitloos is, de vrucht aantrekkelijk voor de consument. "Rode guave is een meerjarige vrucht. De beschikbaarheid het hele jaar door hangt voornamelijk af van de temperatuur; die moet ideaal zijn om de vrucht te laten rijpen. Omdat India over verschillende agroklimatologische zones beschikt, is het heel gemakkelijk om het hele jaar door rode guaves te leveren. De rode guaves die in India verkrijgbaar zijn, hebben een zacht lichtgroene schil en zijn uniek door de felrode kleur van hun vruchtvlees, dat even rood is als dat van een watermeloen. Het fruit is ook pitloos. Dit maakt het een aantrekkelijke vrucht voor de consument, niet alleen vanwege het uiterlijk, maar ook vanwege de eetkwaliteit." 

Hoewel het Midden-Oosten de belangrijkste markt is voor de rode guaves denkt Khakhar dat er ook op de Europese markt plaats is voor rode guaves: "Traditioneel is het Midden-Oosten de beste markt om guaves te exporteren, waar de consumptie van deze vrucht al hoog is en er voldoende bekendheid over bestaat. Toch zien we mogelijkheden op minder gangbare plaatsen zoals de Europese markt, waar de rode guave een exclusieve, ultra-exotische vrucht zou zijn. Hoewel het hoogseizoen voor rode guave onlangs is begonnen, zien we een zeer grote belangstelling van veel van onze vaste klanten, maar ook een zekere nieuwsgierigheid van verschillende anderen. Onze guave voldoet aan de gewasbeschermingsvereisten van het land van bestemming, wordt verpakt in een BRC Grade A-faciliteit en is goedgekeurd door SMETA. We verwachten dat de vraag naar dit fruit zal blijven groeien voor zowel de binnenlandse als de internationale markt." 

Het doel voor dit seizoen is om de populariteit van de rode guave op de wereldmarkt te vergroten, legt Khakhar uit. "Ons doel voor de rest van het seizoen is om sterke partnerschappen aan te gaan met retailers of importeurs, die onze interesse voor deze unieke vrucht delen en ons helpen de positie ervan op de markt te vergroten. Niet alleen zou rode guave uitstekend passen in een exclusief, ultra-exotisch of niche-assortiment vanwege het uiterlijk of de eetkwaliteit, maar het fruit heeft ook veel gezondheidsvoordelen. Het bevat bijvoorbeeld tweemaal zoveel lycopeen als tomaten; lycopeen is een natuurlijke antioxidant die de huid beschermt tegen UV-schade. Het bevat ook 4,3 keer meer vitamine C dan een citroen en 2,3 keer meer vezels dan een sinaasappel."

Kay Bee Exports exposeert tijdens Fruit Logistica in Berlijn. Hun stand is te vinden in hal 5.2, stand C-21.

Voor meer informatie:
Kay Bee Exports
Tel: +91 8879 000 973
Export@kaybeeexports.com  
www.kaybeeexports.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.