Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

KLM schaft zuinigere en stillere vrachtvliegtuigen aan

Vrachtdochter Martinair van KLM gaat 4 nieuwe vrachtvliegtuigen aanschaffen van het type Airbus A350F. Deze toestellen zullen de huidige 747-vloot van Martinair/KLM gaan vervangen in de tweede helft van 2026, zo schrijft evofenedex.

De A350F stoot 40 procent minder CO2 uit en produceert 50 procent minder geluid dan de huidige vrachttoestellen. Het toestel kan volgens Martinair/KLM worden ingezet voor verschillende vrachttypes: expres, medicijnen, bederfelijke goederen (bloemen, groenten, fruit), levende dieren (paarden) en ook grootstuks luchtvracht. Het maximale beladingsgewicht van de A350F is 108 ton.

KLM blijft inzetten op vrachtvluchten
Eerder maakte KLM al bekend dat het de 747 vrachttoestellen zou uitfaseren in 2027. Volgens evofenedex laat Martinair/KLM met de investering zien dat het toegewijd blijft om een belangrijke vervoerder in luchtvracht te zijn. Daarmee is de investering goed voor de exportkansen van Nederlandse bedrijven, het vestigingsklimaat voor internationale bedrijven, de werkgelegenheid op en rond Schiphol en bovenal voor een stevige besparing op CO2-uitstoot en meer hinderbeperking voor omwonenden.   

Bron: evofenedex

Publicatiedatum: