Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kiwi verrassende topper bij Griekse export

Opmerkelijk genoeg is Griekenland de derde grootste exporteur van kiwi's ter wereld geworden, na Nieuw-Zeeland en Italiƫ. Qua waarde zijn kiwi's nu het belangrijkste exportproduct van groenten en fruit van het land.

De kiwiteelt in Griekenland gaat terug tot het begin van de jaren 1970, toen de eerste plantage werd aangelegd in Thessaliƫ, centraal Griekenland. In 2007-2008 stuurde Griekenland volgens de vereniging van exporteurs Incofruit Hellas 38.000 ton kiwi's naar de wereldmarkt. Door de stijgende vraag van gezondheid bewuste consumenten steeg dit aantal tot 91.199 ton in 2013. In 2021-2022 is dat verdubbeld tot 183.599 ton, met een totale waarde van 228 miljoen euro en meer dan 10.100 telers die het fruit telen. Deskundigen schatten dat Griekenland in de komende vijf jaar ongeveer 600.000 ton kiwi zal exporteren, met een waarde van 400-500 miljoen euro.

Bron: ekathimerini.com

Publicatiedatum: