Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Maersk en MSC beëindigen 2M-alliantie

MSC Mediterranean Shipping Company (MSC) en Maersk A/S, een entiteit onder A.P. Moller - Maersk, zijn wederzijds overeengekomen om de huidige 2M-alliantie met ingang van januari 2025 te beëindigen.

In een gezamenlijke verklaring zeggen CEO Vincent Clerc van A.P. Moller - Maersk en CEO Soren Toft van MSC: "MSC en Maersk erkennen dat er veel is veranderd sinds de twee bedrijven in 2015 de 10-jarige overeenkomst ondertekenden. Het stopzetten van de 2M-alliantie maakt de weg vrij voor beide bedrijven om hun individuele strategieën te blijven volgen."

"We hebben het partnerschap zeer gewaardeerd en kijken uit naar een voortgezette sterke samenwerking tijdens de resterende periode van de overeenkomst. We blijven ons volledig inzetten om de diensten van de 2M-alliantie aan de klanten van MSC en Maersk te leveren."

De aankondiging heeft geen directe gevolgen voor de dienstverlening aan klanten die gebruik maken van de 2M-routes. De klantenteams van beide ondernemingen zullen met hun respectieve klanten communiceren ter ondersteuning tijdens en na de afbouw van de 2M-alliantie.

Achtergrondinformatie over de 2M-alliantie:

  • 2M is een vessel sharing agreement (VSA) voor containerrederijen
  • De overeenkomst werd in 2015 door Maersk en MSC ingevoerd om concurrerende en kostenefficiënte activiteiten op de routes tussen Azië en Europa, de trans-Atlantische routes en de trans-Pacifische routes te waarborgen
  • De 2M-overeenkomst heeft een minimale looptijd van 10 jaar met een opzegtermijn van 2 jaar.

Voor meer informatie:
Giles Broom
MSC Mediterranean Shipping Company
+41 (0)79 754 8827
media@msc.com 

Mikkel Linnet
A.P. Moller – Maersk
+45 248211 96
Mikkel.Elbek.Linnet@maersk.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.