Zimbabwe wil teelt zoete aardappelen en cassave aanmoedigen

De Zimbabwaanse regering heeft er bij telers op aangedrongen de huidige regens te benutten door vóór het einde van de maand wortel- en knolgewassen zoals zoete aardappelen en cassave te planten. In een adviesbulletin over landbouw en plattelandsontwikkeling (Agritex) dat dit weekend is verschenen, worden telers aangemoedigd zich toe te leggen op de commerciële teelt van zoete aardappelen en cassave.

De regering deelt virusvrije zoete aardappelstokken uit aan kleine telers via het herstelplan voor de tuinbouw en telers wordt aangeraden hun eigen plantmateriaal buiten het seizoen te bewaren. Welke variëteit moet worden geteeld hangt af van de lengte van de teeltperiode, het opbrengstpotentieel en de voorkeur van de beoogde markt. De verbeterde, hoogproductieve zoete aardappelrassen met wit vruchtvlees die in Zimbabwe beschikbaar zijn, zijn Brontal, Cordner, Chingovha en German 2. De aanbevolen zoete aardappelrassen met oranje vruchtvlees zijn Alisha, Victoria, Delvia, Namanga, Irene en Sumaia.

Bron: herald.co.zw


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.