Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Xenia houdt nieuwjaarsbijeenkomst

"Ondanks beperkingen nog voldoende gereedschap om kwaliteit te telen"

Afgelopen week hield Telersvereniging Xenia haar jaarlijkse nieuwjaarsbijeenkomst bij proefbedrijf Randwijk. Bij aankomst kregen alle Xenia telers een opvallende Xenia wintermuts in de eigen Xenia kleuren lila paars en geel.

Na ontvangst werd een snoeidemonstratie verzorgd door Fruitconsult. Vervolgens werden de resultaten van de verschillende Xenia proeven gepresenteerd door Pieter van der Steeg. "De buitenwereld legt helaas steeds meer beperkingen op, maar gelukkig blijft er nog voldoende gereedschap over voor Xenia telers om de kwaliteit te telen die de markt vraagt."

"Jaarlijks hoogtepunt is de prijsuitreiking aan de Xenia teler die de beste oogstschatting heeft gemaakt. De nummer 1 was dit jaar Xenia teler Erik Appelman. Hij week in zijn schatting slechts 0,6% af van de oogstkilo’s. Een zeer knappe prestatie! Bijzonder om te vermelden is dat Erik bij zijn oogst van 2020 ook al de beste was."

Voor de geleverde prestatie kreeg Erik een cadeaubon uitgereikt door voorzitter Herman van Ingen. Toen Herman vroeg naar zijn geheim gaf Erik een nuchter Westfries antwoord: "Zo lang mogelijk wachten met tellen…"

De middag werd afgesloten met een nieuwjaarsborrel, en soep met broodjes.

Voor meer informatie:
Xenia Europa
Kantsingel 16
5349 AJ Oss (NL)
+31 (0)6 23 177 152
info@xenia-eu.eu 
www.xeniapeer.nl  

Publicatiedatum: