Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kokosnotenteelt Sri Lanka daalt 40% door witte vlieg

De oogst van de kokosnoten van Cocos nucifera op Sri Lanka zou tot 40% kunnen dalen door de aanhoudende wittevliegplaag. Volgens ambtenaren zijn naar schatting al 4,6 miljoen palmen van dit ras besmet, terwijl ook de reguliere kokospalmen in mindere mate zijn aangetast.

Adjunct-directeur N.S. Arachchi van het Coconut Research Institute: "Als de aantasting van de Cocos nucifera niet onder controle wordt gehouden, kunnen we in de toekomst een oogstverlies tot 40% verwachten, terwijl andere kokospalmen slechts voor 4 à 5% worden aangetast."

Tot nu toe zijn 4,6 miljoen kokospalmen besmet in de districten Kegalle, Gampaha en Colombo, terwijl de verspreiding in Ratnapura, Galle, Kandy en Kurunegala minder groot is.

Voorzitter van de Coconut Development Authority Keerthi Sri Weerasinghe: "De witte vliegenziekte is een enorme bedreiging voor het dollarinkomen van het land. De kokosnootoogst loopt terug, waardoor ook de export van kokosnoten afneemt. Momenteel is de export van noten van de Cocos nucifera verminderd als gevolg van deze bedreiging."

De kokosnoten van Cocos nucifera groeien aan de toppen van 20 tot 30 meter hoge palmbomen, die iets korter zijn dan andere kokospalmsoorten. De kokosnoten hebben een langwerpige, ovale vorm en een fel oranje gekleurde schil. De noten worden geoogst als ze ongeveer 7 tot 8 maanden oud zijn, wat ongeveer twee keer zo oud is als een typische, jonge, groene kokosnoot.

Bron: economynext.com

Publicatiedatum: