Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

WTO veroordeelt antidumpingrechten op diepvriesfrites door Columbia

De door Colombia opgelegde antidumpingrechten op diepgevroren friet uit Belgiƫ, Duitsland en Nederland zijn in strijd met de regels van de Wereldhandelsorganisatie WTO. Met de heffing wordt de toegang voor de Europese exporteurs van diepvriesfriet tot de Colombiaanse markt ten onterechte beperkt. Dat heeft een arbiter van de WTO bepaald in een zaak die de Europese Commissie had aangespannen.

De export van Europese producenten van diepvriesfrites naar Colombia werd voor meer dan 20 miljoen euro benadeeld door de Colombiaanse maatregelen. Colombia moet zich nu aan de uitspraak van de WTO houden, hetzij onmiddellijk, hetzij binnen een met de Europese Unie overeengekomen of door een WTO-arbiter vastgestelde termijn. Als Colombia hieraan niet voldoet, kan de Europese Unie een machtiging van de WTO krijgen om tegenmaatregelen te nemen.

Bron: Europese Commissie

Publicatiedatum: