Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bananenmotie aangenomen: Bananen verwerken, niet vernietigen

Bananen die niet helemaal voldoen aan de Europese goederencodes moeten niet langer worden vernietigd, maar, als ze nog goed genoeg zijn, verwerkt tot puree. SGP-Kamerlid Roelof Bisschop heeft daarover bij het debat over landbouw en voedsel een motie ingediend.

Voedselverspilling is nog steeds aan de orde van de dag. Allerlei pogingen om die verspilling tegen te gaan hebben niet kunnen voorkomen dat nog altijd op grote schaal etenswaren worden weggegooid. Dat gebeurt nog steeds met partijen bananen waar ook bananen tussen zitten die te rijp zijn. De Nederlandse douane laat die niet toe, waarna ze worden vernietigd.

De SGP wil, net zoals dat in Vlaanderen gaat, die bananen alsnog worden toegelaten zodat ze kunnen worden verwerkt tot bananenpuree. Kamerlid Bisschop: “Er moet zo weinig mogelijk voedsel worden vernietigd. Daarom dring ik er bij de regering op aan om de Europese goederencodes te verduidelijken en tot die tijd te kiezen voor de aanpak zoals die geldt in België. Soms moet je kleine stapjes zetten om een groter doel te bereiken. Dit is daarvan een mooi voorbeeld.”

Tijdens te stemmingen op donderdag 22 december werd de motie door de Tweede Kamer aangenomen.

Bron: SGP 

Publicatiedatum: