Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Vraag naar Poolse appels is groot in India

"Populariteit Poolse Gala-appels gestimuleerd door kleinere oogst Italiaanse Gala's"

Hoewel er veel lokaal geteelde appels beschikbaar zijn op de Indiase markt, is de vraag naar Poolse Gala-appels vrij groot, zegt  Kamaruddeen, directeur van Aeden Fruits. "Dit jaar hebben we een overvloed aan Indiase appels. Maar ondanks de overvloedige oogst heeft de inferieure kwaliteit van de Indiase producten geleid tot een grote vraag naar importfruit. Met Kerst voor de deur wordt de populariteit van Poolse Gala-appels gestimuleerd door de overvloedige oogst dit jaar in Polen en de mindere oogst van Italiaanse Gala's dit jaar. Wij kopen uitsluitend in bij Basstion Fruit SP Z.O.O. in Polen. We werken al jarenlang met dit bedrijf."

Dhr. Kamaruddeen verklaart dat de teeltkosten van Poolse appels een uitdaging vormden, die ze echter konden overwinnen dankzij de goede relatie met hun Poolse leverancier. "De kosten van appels uit Polen zijn beïnvloed door het conflict tussen Oekraïne en Rusland. De nauwe relatie die we hebben met Basstion Friut, die hielp alle uitgaven onder controle te houden, maakt de situatie draaglijk. Maar over het geheel genomen is dit jaar niet al te uitdagend geweest." 

Vorig jaar waren de logistieke prijzen een uitdaging voor zowel importeurs als exporteurs in India. Volgens Kamaruddeen zijn de transportkosten dit keer niet zo hoog geweest: "Logistiek is dit seizoen geen probleem geweest en de schaarste aan gekoelde containers is geen reden tot zorg in vergelijking met vorig jaar. We werken met alle grote scheepvaartmaatschappijen, waardoor we onze taken volgens schema en zonder vertragingen kunnen uitvoeren. Voor de import beschikken we over onze eigen koelwagens, zodat we dat aspect volledig onder controle hebben."

"De energieprijzen vormen natuurlijk wel een uitdaging. De volumedaling van Italiaanse Gala is gunstig voor de vraag naar Poolse appels in India, dus de appels uit Polen komen snel binnen. Vraag en aanbod zijn momenteel eigenlijk Yin en Yang, omdat het nieuwe invoerseizoen net is begonnen. We hebben ook lokale productie en onze eigen koelcellen om alles zo vers mogelijk te houden."

Voor meer informatie:
Neethu Xavier
Aeden Fruits International
Divison of NKA fruits
Tel: +91 9846123490
Email: [email protected]    
www.aedenfruits.com  

Publicatiedatum: