Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Seizoen in volle gang bij Enes Groenten en Fruit

"Turkse trostomaten op Hollandse wijze geteeld"

Tholen - Vorig jaar startte Enes Groenten en Fruit voorzichtig met de import van Turkse trostomaten. Met het oog op de verwachte tekorten in West-Europa is het volume dit jaar verdubbeld en arriveren er tot maart wekelijks drie auto's in Venlo. De markt had dit jaar volgens Huseyin Culdur nogal een aanloopje nodig. "De Nederlandse aanvoer bleef toch vrij lang doorgaan, dat hadden we niet zo verwacht. Maar in het nieuwe jaar verwachten we veel vraag naar de Turkse trostomaten."


Huseyin Culdur (rechts) bij de Turkse trostomaten

De trostomaten van Enes worden in Turkije op Hollandse wijze - dus in hightech kassen - geteeld. "Super kwaliteit en dat weten de klanten wel te waarderen. De tomaten zijn van het ras Marvelance. We verkopen ze vooral aan supermarktketens door heel Europa, maar ook op de vrije markt", aldus Huseyin. "De Duitse markthandel vormt nog altijd onze basis, maar de groei zit in de andere exportlanden, zoals Noorwegen, Denemarken, Zweden, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk."

Hoewel het bedrijf een totaalassortiment levert, vormt de Turkse import al jaren een sterke pijler van bij het grootste Turkse AGF-handelsbedrijf van Nederland. Onder meer aubergines, mini-komkommers, witte en mini-courgettes, granaatappelen, druiven, peren, kweeperen, mandarijnen behoren tot het Turkse assortiment. "Deze zijn natuurlijk populair bij de Turkse klanten, maar elk jaar vragen ook steeds meer van origine Europese klanten specifiek naar de Turkse producten", vertelt Huseyin.

Naast Duitse markthandelaren worden de laatste jaren ook volop groothandelsmarkten, grossiers en supermarkten bediend. Sinds 2015 is Enes gevestigd in het voormalige pand van Van der Staay met een totale oppervlakte van bijna 9.000 m2, waarvan 5.000 m2 loodsoppervlakte, waar werkelijk alle handel te vinden is. En klanten hoeven niet met een lege maag te vertrekken, getuige het bordje richting de 'kebab'.

"Het jaar 2022 kan Enes met een tevreden gevoel afsluiten", aldus Huseyin. "De hoge energieprijzen, maar ook alle andere gestegen kosten hebben dit jaar veel impact op de winstmarge, maar we zijn tevreden hoe we het jaar zijn doorgekomen. Dit jaar hebben we de hele verlichting aangepakt. Volgend jaar hopen we de koelcellen te gaan renoveren. We blijven investeren!"

Voor meer informatie:
Enes
Venrayseweg 124
5928 RH Venlo
Tel: 077-3961190
[email protected] 
www.enesbv.nl