Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ali Celik, Wenen

"Wij willen het gat vullen dat bij convenience is ontstaan"

Ali Celik houdt zich al vijfentwintig jaar bezig met de handel in verse groenten en vers fruit op de groothandelsmarkt in Wenen. Sinds enkele maanden is zijn bedrijf gevestigd in de nieuwe, ongeveer 1.200 m2 grote locatie in het Frischezentrum. Nieuw in het assortiment van de groothandelaar zijn versgesneden producten uit eigen productie voor de lokale horeca en gemeenschapscatering. Dankzij de modernste verwerkingstechniek kan er nu tot wel zes ton kant-en-klare producten per week worden verwerkt, zegt Ali. 

Via de ervaren leverancier Franz Führer (midden) heeft Ali Celik (links) apparatuur van de bekende firma's Kronen, Feuma, Zummo en Boss ingekocht. 

Dankzij zijn lange carrière in de groenten- en fruithandel heeft Ali toegang tot grondstoffen uit alle belangrijke teeltlanden, of het nou gaat om Turkije, Nederland of Oostenrijk. "Deze grondstoffen worden afhankelijk van de wensen van de klant verwerkt tot reepjes, blokjes en dergelijke. Gezien het enorme gebrek aan personeel in de horeca wordt deze extra service steeds belangrijker. Zo bespaart de restauranthouder een hoop werk in de keuken en uiteindelijk ook personeelskosten."


Een blok op de productie-installatie

Vrijwel het gehele assortiment van producten die in de klassieke standverkoop aan worden geboden, is ook verkrijgbaar in gesneden vorm, vervolgt Ali. "Vruchtgroenten, uien en wortelen worden natuurlijk altijd gebruikt. Maar ook kant-en-klaar gesneden kruiden, bijvoorbeeld bieslook, zijn erg populair onder restauranthouders. Groenten voeren nog steeds de boventoon, maar we streven ernaar om ons aanbod aan fruitproducten uit te breiden, bijvoorbeeld met kant-en-klare fruitsalades", aldus de groothandelaar, die op de lokale groothandelsmarkt eveneens fungeert als commissievoorzitter landbouwhandel voor de WKO.


Vooraanzicht van de standplaats op de groothandelsmarkt in Wenen

Aanbodtekort in de convenience sector
Ondanks de hoge vraag is de concurrentie in de convenience sector, vooral in de regio Wenen, relatief beperkt, vertelt Ali verder. "Er zit een investering van zes cijfers achter deze faciliteit, dat kan een nieuwe ondernemer zich over het algemeen niet veroorloven. De aanbieders die er zijn hebben inmiddels afscheid genomen van de groothandelsmarkt en Vitana (een dochteronderneming van de efko group) ligt ten zuiden van Wenen, wat voor ons natuurlijk ook een voordeel is. Ons doel is om het gat dat in Wenen in het aanbod van convenience producten is ontstaan op te vullen."

Foto's: Ali Celik KG / Handelsagentur Führer 

Voor meer informatie:
Ali Celik KG
Großmarkt Wien-Inzersdorf
Tel: +43 (1) 6007126
[email protected] 

Franz Führer
Handelsagentur Führer
Linzer Straße 23a
AU-3004 Ried am Riederberg, Oostenrijk
Tel:+43 (0) 699 / 195 637 42
[email protected]   
www.handelsagentur-fuehrer.at     

Publicatiedatum: