Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Good Berry Fruits

"Blauwe bessenseizoen vroeger van start dankzij nieuwe rassen"

De hoge temperaturen en de droogte in de herfst – wat een contrast met de overvloedige regen van de voorbije dagen – zijn bepalend geweest voor de start van het aardbeienseizoen in de Zuid-Spaanse provincie Huelva. De aanplant eindigde pas eind november, want een deel van het areaal moest worden gerooid en heraangeplant. Volgens telers- en exporteursvereniging Freshuelva liep de heraanplant bij sommige telers op tot 20% van hun areaal. 

"Een van de belangrijkste problemen van dit jaar is de droogte geweest. Nu heeft het de laatste weken goed geregend, maar hitte en droogte worden een hele uitdaging voor de tuinbouw in Huelva. We moeten een oplossing zien te vinden voor het waterprobleem in de toekomst", zegt José Carlos, CEO van Good Berry Fruits. "De planten lijden onder droogte, maar onze sector heeft gelukkig altijd efficiënte en duurzame irrigatiesystemen gehad. Dat maakt de gevolgen niet zo merkbaar. Investeringen in hydrocultuur, wateropvang en irrigatiesystemen hebben ervoor gezorgd dat we dit probleem toch enigszins kunnen overkomen." 


"Good Berry Fruits zet al enkele jaren in op premiumrassen", benadrukt José Carlos.

"Op dit moment zijn we al aardbeien aan het oogsten. Ook al zit het economische klimaat de normale ontwikkeling van onze activiteit in de weg, we zijn behoorlijk tevreden met hoe het nieuwe seizoen is gestart", zegt hij. "Aardbeien zullen in trek blijven vanwege de grote gezondheidsvoordelen. Aardbeien bevatten veel vitamine C en antioxidanten. Ze zijn een grote hulp om ons immuunsysteem te versterken." 

Geïntegreerde gewasbescherming op 77,4% van aardbeienareaal 
Gegevens van de gewestelijke overheid over het aardbeienseizoen 2021/22 in Huelva onthullen een belangrijk aspect voor deze sector: op 77,4% van het aardbeienareaal in de provincie werd gebruik gemaakt van geïntegreerde gewasbeschermingsstrategieën.

"We kunnen zonder enige twijfel stellen dat in Huelva aardbeien van de hoogste kwaliteit en maximale voedselveiligheid worden geteeld. In Huelva zijn we goed bekend met geïntegreerde gewasbeschermingsstrategieën, maar het is niet onze enige troef. We staan ook aan de top wat certificeringen voor onze teelt en het gebruik van water betreft. Zo beschikken we over de Spring-module van GlobalGAP. Maar ook in het sociale aspect lopen we voorop met de belangrijkste ethische certificeringen."

"Als resultaat van de bekommernis die alle telers in Huelva aan de dag leggen, kunnen we hier het PRELSI vermelden, het Plan voor Verantwoordelijkheidszin op het vlak van Sociale en Arbeidsvoorwaarden van Interfresa. Het is een modern en baanbrekend initiatief in Europa dat sinds de lancering in 2018 talloze onderscheidingen heeft ontvangen en wordt ondersteund door een zeer belangrijk deel van de aardbeiensector in Huelva."

"De blauwe bessensector in Huelva past zich razendsnel aan nieuwe situaties aan"
Ook de blauwe bessen zijn weer klaar voor een nieuw seizoen. "Sommigen, waaronder Good Berry Fruits, zijn al begonnen met de pluk. Nieuwe rassen laten immers toe de start te vervroegen, zelfs met product van heel goede kwaliteit."

"Blauwe bessen zijn een superfood en daarom denk ik dat de consumptie ervan blijft groeien", zegt José Carlos. "De import van product uit andere landen heeft ons op sommige markten minder concurrerend gemaakt, maar de sector in Huelva past zich zeer snel aan nieuwe situaties aan en ik ben er zeker van dat we de juiste mechanismen zullen vinden, zowel op het vlak van de teelt als van de afzet, om belangrijk te blijven op de markt." 

Voor meer informatie:
Good Berry Fruits
C/ Galera, 4
21100 Punta Umbría (Huelva) - Spanje
Tel: +34 661 182 793
info@goodberryfruits.es
https://goodberryfruits.es

Publicatiedatum: