Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spaanse Amaco, NatVeg en Agrupapulpí fuseren

Het investeringsfonds Magnum Capital heeft Greentastic opgericht, een tuinbouwgroep die het resultaat is van de unie tussen Amaco en NatVeg uit Murcia en Agrupapulpí uit Almería.

Amaco is gespecialiseerd in de afzet van groenten en fruit in heel Europa, met de nadruk op sla, tomaat of komkommer. NatVeg focust zich op broccoli, hoewel het de afgelopen jaren zijn portfolio heeft uitgebreid met andere koolsoorten. Agrupapulpí, dat al sinds juli 2019 door het fonds wordt beheerd, richt zich vooral op ijsbergsla, broccoli en watermeloen.

Amaco sloot het boekjaar 2021 af met een omzet van bijna € 53 miljoen, NatVeg met iets meer dan € 41 miljoen. Met de € 95 miljoen van Agrupapulpí komt de gezamenlijke omzet uit op bijna € 190 miljoen.

Met een areaal van 7.029 hectare zal Greentastic ruim 250.000 ton product per jaar telen.

In de voetsporen van Miura
In 2019, voordat Magnum Greentastic oprichtte, voerde Miura Private Equity een soortgelijke operatie uit. Het verenigde Frutas Esther uit Murcia en Citri&Co uit Castellón in een fonds dat toen een waarde had van € 350 miljoen. 

Bron: murciaplaza.com

Publicatiedatum: