Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italiaanse Terre della Lucezes biedt 6 maanden kwaliteitsaardbeien aan

Voor Terre della Luce, een telersvereniging uit de Zuid-Italiaanse regio Basilicata, is het tijd om de balans op te maken van het voorbije jaar en de activiteiten te plannen voor het volgende seizoen. Voorzitster Carmela Suriano en verkoopverantwoordelijke Alberto De Vincenzis vertellen ons over de prijsstijgingen en de onzekerheid in de afzet.

"We sluiten 2022 af met 14% meer volumes op de markt, maar met 7% minder omzet. Toch was er voor al onze producten minder vraag vanuit de markt dan normaal en de prijzen waren lager dan in 2021. En dan waren er uiteraard de kostenstijgingen. De belangrijkste kostenposten voor onze telers waren de lonen, energie, meststoffen en zaden", zegt Suriano.

Carmela Suriano, voorzitster van OP Terre della Luce

"Voorspellingen doen is in deze tijden van economische crisis erg moeilijk. We zullen ons blijven inzetten om onze leden te ondersteunen, om te innoveren en om de markt hoogwaardige producten aan te bieden. Maar hopelijk eindigt het conflict tussen Rusland en Oekraïne zo snel mogelijk en verbetert het sociaal-economische kader weer."

Terre della Luce is gespecialiseerd in de teelt van aardbeien, die goed zijn voor 50% van de productie en voor meer dan 70% van de omzet van de telersvereniging. "Voor 2022/23 hebben onze leden het aardbeienareaal aanzienlijk verkleind en geïnvesteerd in nieuwe technologieën en vroege rassen. Ze proberen ook de natuurlijke hulpbronnen duurzamer te beheren, de personeelsinzet beter te organiseren en langer aanwezig te zijn op de markt met kwaliteitsproducten", verklaart De Vincenzis. "Zowel in vollegrond als op substraat worden teelttechnieken aangewend met een lage milieu-impact, waardoor we de markt gedurende meer dan zes maanden een kwaliteitsaardbei kunnen aanbieden."

Karton Marimbella aardbeien van het merk Happy Berry - OP Terre della Luce 

De door de telersvereniging op de markt gebrachte aardbeienrassen hebben een lage behoefte aan koude-uren en komen de eerste dagen van november ter beschikking. "Momenteel oogsten we de bewortelde stekken van het ras NSG 203 - Marimbella®, die ongeveer 15% van ons aardbeienareaal uitmaken", vervolgt De Vincenzis. "Met dit type plant kunnen we het seizoen vroeger starten. In januari starten we dan met de pluk van de aardbeien van de verse planten en daar gaan we mee door tot en met juni. Met verschillende rassen en verschillende types plantmateriaal kunnen we de markt gedurende meer dan acht maanden een hoogwaardige aardbei aanbieden. Daarmee bouwen we een trouw klantenbestand op en houden we de consument tevreden. Onze telers spannen zich in om het aanbod steeds verder te verbeteren, met de introductie van nieuwe vroege en kwaliteitsvolle rassen en een teelt met steeds duurzamere technieken." 

Voor meer informatie: 
O.P. Terre della Luce Soc. Coop. Agricola
Via San Maurizio, 60
75025 Policoro (MT) - Italië
Tel: +39 (0)835 18.52.977
[email protected]
terredellaluce.it

Publicatiedatum: