Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Peter van Buijtenen nieuwe regiodirecteur Douane Rotterdam Haven

Peter van Buijtenen wordt per 1 maart 2023 benoemd tot regiodirecteur Douane Rotterdam Haven. In de haven van Rotterdam worden jaarlijks ruim acht miljoen containers overgeslagen. Om al die in-, door- en uitvoer van goederen in goede banen te leiden voert Douane Rotterdam Haven (DRH) 24 uur per dag, zeven dagen per week toezicht uit. Ruim 850 medewerkers, verdeeld over 34 teams op zes werklocaties, zijn bezig met klantmanagement, fysiek toezicht en werkzaamheden die verband houden met aangiftebehandeling.

Peter van Buijtenen: "Ik kijk ernaar uit om als regiodirecteur aan de slag te gaan in deze mooie en dynamische douaneregio. Samen met andere handhavingsdiensten en private partners wil ik bijdragen aan een veilige en integere haven waar geen plaats is voor ondermijning. Vakmanschap en wendbaarheid van onze douanemedewerkers zijn hierbij onmisbaar en ik zal mij inzetten om dit te behouden en, waar mogelijk, verder te verbeteren."

Jan Meijer, directeur Operaties Douane: "Peter is een zeer ervaren douanier die alle facetten van het douane vak beheerst. Hij staat dicht bij zijn mensen en kent de weg in de haven van Rotterdam. Dat maakt Peter de ideale kandidaat om Jan Kamp op te volgen als regiodirecteur. Ik ben dan ook blij met zijn benoeming."

P.W.J. (Peter) van Buijtenen is sinds juli 2022 plaatsvervangend regiodirecteur regio Rotterdam Haven. Daarvoor was Peter waarnemend regiodirecteur Douane Eindhoven en daarvoor plaatsvervangend regiodirecteur regio Breda. Peter van Buijtenen werkt al 40 jaar bij de Douane en kent alle facetten van het vakgebied. 

Peter studeerde Managementwetenschappen aan de Open Universiteit en behaalde een Master Public Management Universiteit Twente

Deze benoeming op deze ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. Omdat er binnen Douane Rotterdam Haven grote behoefte is aan continuïteit en omdat Peter van Buijtenen al naar volle tevredenheid functioneerde als plaatsvervangend en waarnemend regiodirecteur, is besloten een procedure te volgen met een gerede kandidaat.

Bron: Ministerie van Binnenlandse Zaken

Publicatiedatum: