Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Verlenging teeltkalender aardbeien en meloenen in Italiaanse Caserta

"We sluiten het jaar af met een groei van 7% in oogstvolumes en 5% in omzet. In de laatste 10 jaar is onze omzet meer dan verdubbeld en we hopen ook volgend jaar verder te groeien", zegt Pietro Paolo Ciardiello, directeur van Coop Sole, een telersvereniging uit de Italiaanse provincie Caserta. 

"Hoewel het een moeilijk jaar is geweest voor de hele sector, met een stijging van de verwerkings-, verpakkings- en transportkosten met 20% en een verdrievoudiging van de energiekosten, zijn we als bedrijf gegroeid en zijn we erin geslaagd om onze telers een mooi inkomen uit te betalen. Zonder de kostenstijging zouden we resultaten hebben behaald die vergelijkbaar zijn met 2021, toen we sterker groeiden in omzet dan in volume." 

Coop Sole groeit in de biologische teelt van zachtfruit en houdt het areaal van andere producten, zoals wintergroenten en zomerfruit, stabiel. 

Over de doelen die Coop Sole zich stelt voor 2023, zegt Ciardiello: "Zelfs als er een moeilijk jaar wordt verwacht, willen we onze bestaande commerciële relaties onderhouden én tegelijkertijd nieuwe afzetmarkten vinden. We hebben ook plannen om de teelt- en afzetkalender voor aardbeien in Zuid-Italië te verlengen." 

"Om onze lijn van premium aardbeien onder het merk SìBon nog te verbeteren, zullen we doorgaan met het optimaliseren van de teelttechnieken, nieuwe rassen implementeren en de oogstkalender uitbreiden. Voor volgend jaar zullen we veel aandacht besteden aan het assortiment zachtfruit. Het is een segment waar we veel voldoening uit halen en we zullen waarschijnlijk investeren in een groter areaal frambozen. In 2023 wordt de volledige blauwe bessenteelt van Coop Sole biologisch. Ten slotte zijn we van plan om de teeltkalender voor meloenen te verlengen. We zullen ze beschikbaar hebben van mei tot en met september." 

Coop Sole zet in op rassen- en technologische innovatie. Het heeft onder meer proefvelden aangelegd om nieuwe rassen zomerfruit te testen, die goed geschikt zijn voor teelt in Campanië, minder ziektegevoelig zijn en gezond en lekker fruit geven. 

Voor meer informatie:
Cooperativa Sole
Via della Repubblica n. 70
81030 Parete (Ce) - Italië
Tel: +39 (0)81 5036887
[email protected]
www.coopsole.it

Publicatiedatum: