Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Goede oogst Egyptische aardbeien

De daling van de temperaturen in Egypte in oktober en november ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar en de over het algemeen goede weersomstandigheden zijn goed nieuws voor de aardbeientelers. De Egyptische producent Fresh Green kon zijn aardbeienproductie verdubbelen ten opzichte van vorig seizoen, met een bevredigende kwaliteit, aldus Eslam Taha, CEO van het bedrijf.

"We zitten momenteel in de oogstfase en verwachten de hoeveelheid te verdubbelen ten opzichte van vorig jaar en de kwaliteit te verbeteren. We zijn van plan te exporteren naar Engeland, Frankrijk, Duitsland, Italië en Oost-Aziatische landen," legt Taha uit.

Om het effect van het weer op het aardbeienseizoen te illustreren, zei Taha dat hij een opbrengst haalde van 10 ton per feddan (1 feddan = 0,42 ha). Een goed resultaat voor de teler.

"Wat de Egyptische tuinbouwproducten onderscheidt is goede kwaliteit. Wanneer het weer gunstig is, is onze teelt zeer concurrerend op de internationale markt," legt Taha uit. De producent exporteert ook andere producten, zoals citrus, bosuien, aardappelen en gele uien. "We diversifiëren onze teelt en voegen elk jaar meer producten en variëteiten toe om ons aan te passen aan nieuwe marktbehoeften", besluit Taha.

Voor meer informatie:
Eslam Taha
Green Fresh
Tel: +201095032503 
[email protected]

Publicatiedatum: