Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Limieten cadmium in speciale paddenstoelen aangepast

Door inspanningen vanuit de Vakgroep Paddenstoelen van LTO Nederland, samen met de Europese samenwerkende paddenstoelen producerende landen in de GEPC, wordt de limiet van cadmium in speciale paddenstoelen aangepast.

De Europese Commissie heeft het voorstel gedaan om alle gekweekte paddenstoelen (anders dan Agaricus) qua residulimiet in een hogere categorie te zetten. Deze gaan nu van een limiet van 0,05 naar 0,15 mg/kg. Hierdoor zijn de problemen voor de speciale paddenstoelen opgelost. "Helaas is onze vraag om de gekweekte wilde paddenstoelen gelijk te stellen aan de categorie ‘wilde paddenstoelen’ met een limiet van 0,50 niet ingewilligd. De Europese Commissie zal dit besluit bekrachtigen in maart of april 2023."

Hieronder is het nieuwe voorstel weergegeven:

3.2.9 Fungi: The maximum level applies to the wet weight. The maximum level applies after washing and separating the edible part.

3.2.9.1 Agaricus bisporus: 0,05

3.2.9.2 Cultivated fungi other than Agaricus bisporus: 0,15

3.2.9.3 Wild fungi: 0,50

Bron: ZLTO

Publicatiedatum: