Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Emanuel Sluis, Service2Fruit:

"Voor dikke peren en goede Elstar kun je net geld beuren"

Tholen - De perenverkoop valt momenteel niet tegen. "Het is absoluut de moeite waard om nu een cel peren te verkopen. Het kan ongetwijfeld beter, maar slecht zijn de prijzen niet. De gemiddelde prijs voor de peren in de bak ligt rond de 55-65 cent, maar dat loopt op naar een niveau van 64-65 cent voor de echte dikke peren. Goede kwaliteit dikke peren worden dit jaar echt beloond", constateert Emanuel Sluis van handelsplatform Service2Fruit.

Hij ziet de afzet ook niet snel minder worden. "Oost-Europa doet goed mee. Zo is er een goede export van Lukassen naar Roemeniƫ en Polen. En de vraag naar Conference is er eigenlijk wel vanuit heel Europa. Zo is er al best lang een goede vraag vanuit Spanje. Kwalitatief zien we de grootste problemen met de peren die in de warmte en droogte zijn geoogst. De bewaarperen vormen vooralsnog geen problemen."

De appelafzet is volgens Emanuel een stuk lastiger. "Voor Elstar zijn we overgeleverd aan de binnenlandse markt. En met de Jonagold-achtigen zijn de afnemers nog niet toe aan export. Anderzijds geloof ik ook niet dat veel landen ramvol zitten met goede appelen, dus die vraag moet na de jaarwisseling wel een keer op gang gaan komen. De prijs van Jonagold ligt rond de 35 cent in de bak. Voor goede Elstar kun je net geld beuren, maar daar zijn er niet zoveel van."

"De prijs van Elstar wordt echt op maat en kwaliteit gemaakt, het is niet te doen om ze in de bak te verkopen. De aanwezigheid van kwalitatief minder goede appels zorgt voor prijsdruk, want er zijn heel weinig Ć©cht goede Elstar-appels beschikbaar. Ondanks de decembermaand is de Rode Boskoop zeer lastig te vermarkten. De maat valt in het algemeen tegen. Maar ook de betere partijen worden op opruimbasis verkocht. De Jonagold-appels zijn wel in het juiste plukvenster geplukt en vallen niet al te groot uit.  Al met al zijn er best wat lichtpuntjes voor de tweede helft."

Voor meer informatie:
Emanuel Sluis
Service2Fruit
De Ooyen 15A
4191PB Geldermalsen
+31 885 321 300
[email protected]  
www.service2fruit.com