Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Aymeric Jahan, Dakoté

Minigroenten: "Metro wil groenten lokaal telen"

Dakoté blijft groeien en dan met name in de vorm van een aantal nieuwe partnerschappen en nieuwe ontwikkelingen. 2023 belooft een mooi jaar te worden voor de in Montpellier gevestigde Franse startup die is gespecialiseerd in mini-groenten en andere planten die een grote opbrengst garanderen.

Een vliegende start van het nieuwe jaar, vooral dankzij Metro
De micro-pods van Dakoté zijn al  in de hele regio aanwezig en we hopen vanaf januari te kunnen profiteren van de mogelijkheid ze lokaal te telen. "We hebben het geluk te kunnen rekenen op de steun van een groot netwerk dat ons sinds begin 2022 ondersteunt bij de ontwikkeling van ons bedrijf en ons ook zal helpen in Frankrijk te groeien. Als dat lukt, zullen we rechtstreeks kunnen werken met de vestigingen die dat willen", vertelt medeoprichter van Dakoté Aymeric Jahan. Metro zet zich al enkele jaren in voor het zoveel mogelijk lokaal telen van groenten en gaat in het kader hiervan steeds meer partnerschappen met lokale telers aan.


De micro-pods van Dakoté zijn al beschikbaar in de metro's van Lons, Anglet, Bordeaux Lac, Bordeaux Gradignan, Agen en Tarbes. De metro's van Toulouse en La Rochelle zijn de volgende die op de planning staan.  


2023 wordt ook het jaar waarin de samenwerking met zadenbedrijf Voltz Maraîchage voor de lancering van een nieuw assortiment een feit wordt. "We begeleiden het zadenbedrijf bij het doen van onderzoek naar en de ontwikkeling van groentezaden. Diverse algemene tests en producttests zijn reeds in volle gang. Verder werken we al samen met Fraichadour en hopen we volgend jaar andere platforms van het netwerk te integreren."


Zoals blijkt uit de voortdurende groei op de markt blijven micro-pods  aan populariteit winnen. Er is veel vraag naar dergelijke producten die het hele jaar door verkrijgbaar zijn.


"Aangezien de startup ook nauwer wil gaan samenwerken met de professionals op de MIN-markt van Rungis, zullen onze micro-pods dit jaar gegarandeerd voor Kerst worden geserveerd", legt Aymeric uit. "We hebben monsters naar een aantal groothandelaren gestuurd en hopen binnen enkele maanden met hen te kunnen gaan samenwerken."

Voor meer informatie: 
Dakoté
dakote-france.com 

Publicatiedatum: