Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Tobi Seeobst

"Zwitserse fruitteelt neemt met duurzaamheidsprogramma een pioniersrol in"

Het gaat goed met de Zwitserse fruithandelaar Tobi Seeobst. Sinds het begin van verkoopseizoen 2022, medio augustus, konden er goede hoeveelheden appelen, peren, pruimen, zachtfruit en kersen worden verkocht.  Dat de oogst van 2022 zo goed uitpakte, is ook te danken aan externe omstandigheden: zo bleven de telers gespaard van vorst en het oogstweer in de herfst was optimaal. "Dankzij de vele zonuren heeft het fruit bovendien een zeer hoog suikergehalte en een overtuigende, sterke smaak", meldt het bedrijf in het huidige jaaroverzicht.

Eerste hardfruitoogst binnen het duurzaamheidsprogramma
Een première werd gevierd met de eerste oogst van appelen en peren uit het nationale duurzaamheidsprogramma voor Zwitsers hardfruit. Dit programma begon in 2022 en omvat negentig mogelijke maatregelen in de teelt en in de handel: van de halvering van de risico's bij de inzet van gewasbeschermingsmiddelen en een CO2-reductie tot aan het bevorderen van de bio-diversiteit.

"Hiermee neemt de Zwitserse fruitteelt een pioniersrol met een duidelijk doel in. Als antwoord op de toegenomen eisen van consumenten, de maatschappij en politiek wil de sector vooroplopen op het gebied van duurzaamheid. Om ervoor te zorgen dat het milieu hier sterk van kan profiteren, wordt er binnen de gehele toegevoegde waardeketen nauw samengewerkt, van de teelt tot aan de handel. Deze aanvullende maatregelen van de telers worden door de handel vergoed", aldus het management van Tobi Seeobst.

Voor meer informatie:
Tobi Seeobst AG
Ibergstrasse 28
CH-9220 Bischofszell, Zwitserland
Tel: +41 71 424 72 27
[email protected] 
www.tobi-fruechte.ch 

Publicatiedatum: