Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kleinere spruitjes op Britse borden deze Kerst

De uitzonderlijke droogte van dit jaar, die het grootste deel van het Verenigd Koninkrijk trof, zal gevolgen hebben voor de spruitjes. Volgens Richard Mowbray van de UK Brassica Growers Association betekent het gebrek aan water in de zomer dat de spruitjes hun potentieel qua maatvoering niet hebben kunnen waarmaken. "Normale specificaties van supermarkten liggen tussen de 18 mm en 40 mm. De oogst van dit jaar zal grotendeels rond de kleinere maten draaien."

Mowbray zegt evenwel dat er geen kwaliteitsverlies verwacht moet worden aan de kersttafel. De kleinere spruiten smaken immers zoeter. "Vroeger werden ze verkocht als een premium product, als babyspruiten", zegt hij.

Ongeveer 25% van alle spruiten in het VK wordt tijdens de kerstperiode verkocht, hoewel volgens de University of Warwick slechts de helft van de 750 miljoen spruiten die per jaar worden geteeld, wordt gegeten. De Britten zijn Europa's grootste consumenten van spruiten.

Bron: fpcfreshtalkdaily.co.uk

Publicatiedatum: