Tholen - Werd er voor aanvang van het seizoen stevig gespeculeerd over de lagere meloenenaanplant in Braziliƫ, de praktijk is de laatste weken dat er voldoende fruit wordt aangevoerd, constateert Wesley de Waal van MG Fruit uit Ridderkerk.

"Voor de Galia's resulteert dit prijzen die nog altijd onder kostprijs liggen. Momenteel is het prijsniveau tussen de 7,50 en 8 euro, maar de markt is wel iets omhoog aan het krabbelen", aldus de importeur. "De afzet van Cantaloupe-meloenen verloopt vlotter en is de afgelopen weken ook vrij stabiel geweest. Prijzen liggen rond de 10 euro. Richting Kerst nam met name de vraag vanuit de snijderijen naar Cantaloupe-meloenen toe."

"De vraag naar gele meloenen is redelijk tot goed. Prijzen liggen rond de 11-11,50 euro voor de dikke maten en voor de kleine maten wordt zelfs 12-12,50 euro betaald. De markt van de watermeloenen staat wel onder druk. Er gaan verschillende prijzen en kwaliteiten in de markt, maar voor de goede seedless watermeloenen moet je aan een niveau richting de 80 cent denken", aldus Wesley.

"Tekorten hoeven we dan ook nog niet te verwachten. Er staat weer een aankomst van een boot voor en na het weekend gepland, dus er zullen voldoende meloenen beschikbaar zijn in alle maten. Ook na Nieuwjaar verwacht ik geen grote veranderingen in de markt. We zijn momenteel alweer druk in voorbereiding op het nieuwe seizoen vanuit Costa Rica en Honduras."

Voor meer informatie:
Wesley de Waal
MG Fruit
Selderijweg 90-E
2099 DG, Ridderkerk
0180 745 478
wesley@mgfruit.nl
www.mgfruit.nl