Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Georg Obermaier

"Veldsla is iets duurder"

Met de eerste vorst in de late herfst kwamen ook de eerste leveringen van veldsla aan bij Georg Obermaier, de directeur van de gelijknamige groenten- en fruitgroothandel uit Freiburg. "Via onze onlineshop, Obstkiste Freiburg, verkopen we weliswaar vrij weinig veldsla, maar met kerst zal de vraag waarschijnlijk toenemen. Verkoop aan restauranthouders en marktkramen is mijn corebusiness, en daar wordt de veldsla wel heel graag gekocht, omdat de fijne kwaliteit de klanten erg aanspreekt", aldus Georg.

Foto rechts van Georg Obermaier

"Veldsla is iets duurder dan de afgelopen jaren, omdat men ook inziet dat het veel werk is om te oogsten, vooral omdat het ook moeilijk is om personeel te vinden. De klanten vragen om kleine, stevige veldsla met stevige roosjes. Voor deze kwaliteit zijn zij ook bereid meer te betalen. Al met al is de veldsla duurder dan in voorgaande jaren, wat gezien de hoge teeltkosten ook volkomen begrijpelijk is." 

De hogere personeels- en energiekosten waren vooral merkbaar in het transport en de logistiek van het bedrijf. Georg Obermaier wordt nog niet al te zeer door de inflatie getroffen, aangezien de horeca nog steeds een goed aantal bezoekers heeft. "Een horecaklant van mij vertelde me dat hij er van uit gaat dat zijn klanten uit eten zullen blijven gaan, omdat ze het zich ook kunnen veroorloven." 

Vergeleken met vorig jaar is de verkoop weer enigszins normaal. "Degenen die het geld hadden om uit eten te gaan, blijven dat ook doen. Degenen die het zich niet kunnen veroorloven, hadden daar vroeger ook nauwelijks de mogelijkheid toe", meent Georg. Van klassieke kersthandel is bij Georg Obermaier geen sprake.

"Er zijn restauranthouders die in de winter hun zaak sluiten, omdat er ofwel nauwelijks regionale producten verkrijgbaar zijn, of omdat ze vooral in de zomer actief zijn. Er zijn echter ook horecabedrijven die bijna constant vol zitten. Toch kan worden gezegd dat de handel bij ons rond de kerstperiode en in de wintermaanden zwakker is dan in de rest van het jaar", zegt Georg.

Grote vraag naar Obstkiste Freiburg en biologische bananen
"De fruitkisten die wij verkopen onder de naam 'Obstkiste Freiburg' worden nog steeds goed ontvangen. De klanten toonden zich tevreden over de prijs-kwaliteitsverhouding daarvan. De meeste kopers waren al vaste klanten, maar we konden ook nieuwe klanten van het product overtuigen." De vraag naar biologische producten neemt de afgelopen jaren ook toe, vooral vanuit instellingen zoals scholen en kinderdagverblijven in Freiburg. "Er is momenteel zeer veel vraag naar biologische bananen, zelfs meer dan naar conventionele bananen. Verder verkoop ik vooral conventionele producten uit gecontroleerde teelt."

Voor meer informatie:
Georg Obermaier
Obst- und Gemüsegroßhandel 
Robert-Bunsen-Str. 7
D-79108 Freiburg, Duitsland
Tel: +49 (0) 761 50151
[email protected] 
gof-freiburg.de   
Obstkiste:
[email protected] 
obstkiste-freiburg.de 

Publicatiedatum: