Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kersen, lychees en meloenen op het kerstdis

Komend weekend is het Kerst en de verkoop begint langzaam toe te nemen, al wordt verwacht dat de huishoudens iets minder zullen uitgeven aan voedsel dan andere jaren door de hoge kosten van levensonderhoud. 

"Toch is er geen gebrek aan optimisme bij de handelaren voor de komende feestdagen, want de afzet ziet er in ieder geval veelbelovend uit. De geslonken koopkracht van de gezinnen lijkt de aankoop van exotisch en overzees fruit, waarvoor de interesse in de weken voor Kerst pleegt toe te nemen, niet te ontmoedigen. Zelfs in de huidige moeilijke context behoren kersen, lychees en meloenen tot de meest populaire artikelen. Vorige week is dat al duidelijk geworden", zegt Francesco Viggiano, salesmanager van de Zuid-Italiaanse groente- en fruitgroothandel Fe.Vi. Frutta. 

Deze artikelen worden gekocht door consumenten die op zoek zijn naar een kwaliteitsproduct en die doorgaans tot de middelhoge inkomensklasse behoren. 

Francesco Viggiano

"Met de kersen uit Patagonië, mooi gepresenteerd in een fraaie verpakking, zijn we begin december begonnen en zullen we doorgaan tot ongeveer half januari", vervolgt Viggiano. "Ondanks de hoge prijzen (ongeveer € 20 per kilo) overtreft de vraag het aanbod. Vorige week was het product al in de vroege ochtenduren aan de man gebracht. Omdat de consumptie geleidelijk toeneemt naarmate de feestdagen naderen, hebben we elke drie dagen binnenkomsten. De concentratie van de verkoop vindt plaats tussen Kerst en nieuwjaar."

Lychees en meloenen uit Madagaskar en Brazilië worden in grotere hoeveelheden verkocht, dankzij meer betaalbare prijzen. "Toch stellen we vast de afzet in kleinere volumes gebeurt dan 12 maanden geleden. Winkeliers en groenteboeren laten weten dat mensen voor de feestdagen liever vers fruit cadeau doen dan de klassieke panettone, ook al is het veel duurder. Al met al is onze omzet in lijn met de eindejaarsperiode van 2021, maar dat is vooral dankzij de uitbreiding van ons klantennetwerk." 

Voor meer informatie: 
Fe.Vi.Frutta S.R.L.
Via Bellini,10
75025 Policoro (MT) - Italië
Tel: +39 (0)835/902998
[email protected]
[email protected]
www.fevifrutta.it

Publicatiedatum: