Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
in tegenstelling tot verwachtingen

Braziliaanse meloenexport stagneerde in november

In tegenstelling tot de verwachtingen overtrof de Braziliaanse meloenexport van november niet die van oktober. De export neemt in deze periode doorgaans toe als gevolg van grotere orders voor het einde van het jaar, maar dit was niet het geval in 2022.

Volgens bronnen bedroeg de export in november slechts 27.000 ton, een daling met 23% ten opzichte van de vorige maand en met 44% ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. De belangrijkste bestemmingen in die periode waren: Nederland, met 33% van de totale hoeveelheid; Spanje, met 28%; en het Verenigd Koninkrijk, met 20%.

Zie hieronder het overzicht van de Braziliaanse meloenexport tot oktober 2022, gebaseerd op gegevens van DataLiner.

Volgens door Cepea-onderzoekers geraadpleegde agenten zijn de belangrijkste redenen voor deze daling van de export logistieke problemen, een vermindering van het Braziliaanse areaal voor de meloenteelt en zelfs de annulering van contracten door sommige Europese importeurs.

Bron: datamarnews.com

Publicatiedatum: