Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hongarije: Inflatie kan pieken tot 25%-27%

Volgens minister van Economische Ontwikkeling Marton Nagy kan de inflatie in Hongarije in januari of februari een piek bereiken van 25%-27% op jaarbasis. De totale inflatie in 2023 zou 15%-16% kunnen bedragen, zei Nagy op een conferentie in Boedapest.

De inflatiepiek vormt momenteel een uitdaging voor de regering van premier Viktor Orban, die dinsdag de bestaande prijsplafonds voor basisvoedingsmiddelen zoals melk, suiker, meel, plantaardige olie, eieren en aardappelen heeft verlengd tot 30 april.

De prijsgroei vormt ook een uitdaging voor de Nationale Bank van Hongarije, die zich in oktober genoodzaakt zag de rente te verhogen om sterke verliezen van de Hongaarse forint tegen te gaan, ondanks een economische vertraging. De Hongaarse inflatie steeg van 21,1% in oktober naar 22,5% op jaarbasis in november, onder invloed van de stijgende voedsel- en energieprijzen. De inflatie zal naar verwachting verder toenemen nu de regering eerder deze maand een plafond voor de brandstofprijzen heeft afgeschaft.

Bron: reuters.com 

Publicatiedatum: