Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Zuid-Amerika biedt groeipotentieel voor Poolse appels"

Voor Appolonia was de volledige appeloogst op tijd klaar voordat het kouder werd. Maar volgens exportmanager Jakub Krawczyk hadden niet alle Poolse telers zoveel geluk: "We zijn klaar met het plukken van alle appels, maar helaas was de oogst niet voor iedereen gemakkelijk. Er waren niet genoeg arbeiders en dus ging het vrij traag. De meeste van onze telers zijn erin geslaagd hun oogst op tijd af te krijgen, maar je kon zien dat er midden november, toen de temperatuur onder nul zakte, nog appels aan de bomen hingen. Dit betekent dat niet alle telers alles op het juiste moment konden oogsten."

De verkoop van Gala Royal-appels was zeer goed, zo goed dat dit resulteerde in een prijsverhoging voor dit ras, legt Krawczyk uit. "Sinds het begin van het seizoen hebben we volop orders ontvangen, vooral voor eenheden van 18 kg. Het merendeel van onze klanten is het erover eens dat de kwaliteit van Gala Royal dit jaar erg goed is en dat ze meer appels uit Polen kunnen bestellen. Het is het meest populaire ras dat wordt gekozen. Omdat er veel vraag was naar dit ras, ging de prijs ervan omhoog. We hebben veel Gala verkocht, maar we hebben nog grote volumes opgeslagen om de bestellingen tot het einde van het seizoen door te laten gaan."

Tot Krawczyk's verbazing heeft de Zuid-Amerikaanse markt de Poolse appel dit jaar een kans geboden, die tot een sterke relatie zou kunnen leiden. "Een paar Zuid-Amerikaanse klanten uit landen als Colombia en Panama besloten onze appels te proberen en doen wekelijkse programma's met ons. Dit zijn nog relatief nieuwe markten voor ons, maar we denken dat er in deze regio's veel groeipotentieel is. Zodra we in Zuid-Amerika een grotere klantenkring hebben, zullen meer telers certificeringen krijgen, wat betekent dat het in de toekomst gemakkelijker zal zijn om daar te verkopen. Het is een grote verrassing voor ons, want eerlijk gezegd deden we niet eerder grotere zendingen naar deze regio. We zijn ook blij dat we weer met onze zendingen naar klanten in Vietnam zijn begonnen, omdat Poolse appels daar een goede naam hebben en onze specificaties aan hun behoeften voldoen."

Dankzij hun nieuwe pakhuis kan Appolonia nog meer bestellingen uitzenden, en dus hopen ze volgend jaar nog meer potentiƫle klanten te bereiken. "Op dit moment werkt ons nieuwe pakhuis op volle toeren. We kunnen meer uitdagende orders uitvoeren en we kunnen ze sneller klaarmaken. Daarom willen we alle klanten die op zoek zijn naar goede appelproducenten uit Polen uitnodigen om contact met ons op te nemen of zelfs onze faciliteiten te bezoeken. We hebben nog steeds ruimte voor nieuwe klanten, we hebben nog steeds veel appels van topkwaliteit en hopen dat we samen goede zaken kunnen doen," besluit Krawczyk.

Voor meer informatie:
Jakub Krawczyk
Appolonia
Tel: +48 785 342 930
[email protected]      
www.appolonia.pl    

Publicatiedatum: