Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tot 11% prijsstijging in minder dan een jaar tijd bij maaltijdboxen

Uit nieuw onderzoek van Foodboxen.nl naar de actuele prijzen komt naar voren dat maaltijdboxen in minder dan een jaar tijd tot 11 procent in prijs zijn gestegen. Ten opzichte van de prijsstijging van voeding (15,7%) valt dit nog behoorlijk mee, en hebben de aanbieders van de maaltijdboxen de prijzen goed weten te managen.

De gemiddelde prijsstijging van maaltijdboxen van februari tot december was 5,22%. Marley Spoon was een uitschieter, en verhoogde de prijzen aanzienlijk (+11%), bij het budget-broertje van Marley Spoon, Dinnerly, gingen de prijzen juist iets omlaag (-1%). HelloFresh wist de prijsstijging ook binnen de perken te houden met een stijging van slechts 2,3%.

Omgerekend ging de gemiddelde prijs per persoon per maaltijd van €6,93 naar €7,30 bij een maaltijdbox voor 2 personen voor 3 dagen. De stijging van 5,22% betekent dat een gezin dat 40 weken een maaltijdbox afneemt jaarlijks gemiddeld zo’n €130,- euro extra kwijt is aan dit abonnement.((Dit betaal je per jaar aan een maaltijdbox, Foodboxen.nl))

Publicatiedatum: