Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Menno Molenaar (Fresh2You): "Spruiten onverminderd populair op Kerstmenu"

"Spruitenmarkt door vorst razendsnel van aanbods- naar vraagmarkt"

Tholen - De spruitenmarkt kende een slechte generale voor de drukke Kerstweek. "De vorst was qua timing best ongelukkig en hield eigenlijk heel spruitentelend Europa in zijn greep. Zowel de telers in Nederland, Belgiƫ als het Verenigd Koninkrijk hebben niet of nauwelijks kunnen oogsten. Gelukkig zien de vooruitzichten voor de komende dagen er weer wat beter uit.", constateert Menno Molenaar van Fresh2You.

"We kwamen uit een aanbodmarkt de afgelopen weken die niet heel makkelijk was. En vorige week leek er nog niets aan de hand, maar dan blijken er toch opeens snel tekorten te kunnen ontstaan. Normaal leeft de spruitenmarkt altijd naar deze week toe, maar we kwamen nu in een situatie dat we geregeld 'nee' moesten verkopen", vervolgt Menno. "De vraag komt nu uit alle hoeken, of het nou Nederland, Verenigd Koninkrijk of Griekenland is. Momenteel is de prijs behoorlijk toegenomen, maar als het product er niet is, heb je daar niet zoveel aan. In eerste instantie probeer je nu je vaste klanten zo goed mogelijk te bedienen."

Volgens Menno blijven de spruiten een hit op het Kerstmenu. "Engeland spant daarbij de kroon, maar ook in andere landen zijn de spruiten met de feestdagen onverminderd populair. Dat geldt nu de koopkracht afneemt des te meer, omdat de spruiten niet onder de luxecategorie vallen en mensen toch een smakelijke, gezonde en betaalbare maaltijd willen opdienen. Dan krijg je met spruiten echt 'value for money! Maar het mooie is dat wij met onze teelten in meerdere landen onze klanten jaarrond van spruiten kunnen voorzien. In Nederland zitten we middenin het seizoen en gaan we alweer aftellen, maar in Afrika zijn net de laatste spruiten geplant."

Voor meer informatie:
Menno Molenaar
Fresh2You 
Transportweg 19
2991 LV Barendrecht
T: +31 (0)6 5325 2597
[email protected] 
www.fresh2you.nl