Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Jumbo-grondlegger Karel van Eerd overleden op 84-jarige leeftijd

De 84-jarige Karel van Eerd, grondlegger van de supermarktketen Jumbo, is overleden, zo maakt de familie bekend. Ondanks dat hij al geruime tijd ziek was, bleef hij tot op het laatste moment nauw betrokken bij supermarktketen Jumbo als president-commissaris. 

"Hij heeft gezorgd voor het ijzersterke fundament van Jumbo. Met zijn ongeremde ondernemerschap en passie voor de klant heeft hij samen met ons Jumbo laten groeien tot de tweede supermarktketen van Nederland. We zijn dan ook dankbaar en trots dat hij vorig jaar het Koninklijk predicaat van Jumbo Food Groep nog zelf in ontvangst heeft kunnen nemen. Een mooie erkenning en bekroning op zijn levenswerk," zo laat de familie weten via de website van Jumbo.

Karel van Eerd opende in 1966 zijn eerste Jumbo Supermarkt, een service formule die ook de laagste prijzen claimt. Sectorspecialisten stonden daar sceptisch tegenover, maar Jumbo groeit uit tot de 2e  grootste supermarktketen van Nederland en sloeg de vleugels uit richting BelgiĆ«.

Vorig jaar vierde het familiebedrijf hun 100-jarig bestaan, waarbij ze de groothandelstak waarbij ze als startpunt de inmiddels opgeheven levensmiddelengroothandel namen. "Het overlijden van Karel van Eerd is niet alleen een groot verlies voor de familie, maar ook voor Jumbo. Iedereen binnen Jumbo leeft intens mee met zijn vrouw Kitty van Eerd en kinderen Colette, Frits en Monique en is hem enorm dankbaar voor alles wat hij voor Jumbo heeft betekend. Karel van Eerd was een echte pionier met het lef om dingen anders te doen. Zijn unieke retailfilosofie blijft altijd doorklinken binnen Jumbo", aldus Jumbo.

Volgens Quote behoorde Karel van Eerd tot de top van ondernemend Nederland en heeft hij een geschat vermogen van 2,9 miljard.

Klik hier voor het In Memoriam en online condoleanceregister.

Publicatiedatum: