Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste Nederlandse Scania Super is voor Wezenberg Transport

Wezenberg Transport is de ontvanger van de eerste in Nederland geproduceerde Scania Super. Directeur en mede-eigenaar Benny Wezenberg kwam persoonlijk hun eerste exemplaar in ontvangst nemen.


Scania Nederland Director Sales Jan de Vries en Benny Wezenberg vieren de start van de Super aandrijflijn van Scania Production Zwolle

De afgelopen week schakelde Scania Production Zwolle op haará productlijnen over naar de gloednieuwe Super aandrijflijn met de nieuwe 13-liter motor en de G25CM of G33CM versnellingsbak. Zwolle was hiermee de laatste Europese fabriek die afscheid nam van de 'oude' aandrijflijn. In de eerste periode zijn reeds flinke aantallen geproduceerd waarmee ook de eerste Nederlandse dealers zijn voorzien van echte Zwolse Supers geproduceerd in Nederland. Dealer Scania Zwolle hoorde tot de kopgroep waar o.a. de eerste Super voor Wezenberg Transport werd afgeleverd. Deze truck maakt deel uit van een totale order van 134 voertuigen, waarvan het merendeel Supers. De eerste exemplaren kwamen uit de Franse Scania fabriek. Het restant van zo’n 40 voertuigen zal geheel door Zwolle geproduceerd worden.

De Super aandrijflijn werd vorig jaar geïntroduceerd en in Q2 startte de levering vanuit de Scania fabriek in Angers, Frankrijk. Thans produceren alle Europese fabrieken deze nieuwe aandrijflijn. Scania Production Zwolle, als grootste Scania fabriek ter wereld, sloot deze transitie voor Europa af. 


Bron: Scania

Publicatiedatum: