Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Marco Romein verzorgt verkoop voor Spaanse telers

"Met onze mixpallets specialties vanuit Spanje zijn we onderscheidend op de markt"

Tholen - Als voormalig eigenaar van Snijpunt startte Marco Romein al in 2001 met de groente-import vanuit Spanje om in de winter verse groenten te betrekken voor de snijderij. In de loop der jaren verzamelde hij tal van Spaanse telers om zich heen om een zo vers mogelijk product te importeren in een efficiënte keten door de producten direct op de teeltlocatie te laten verpakken.

Na de verkoop en het afscheid in januari 2021 bij Snijpunt, diende zich al snel een nieuwe mogelijkheid aan. Goede vriend en teler Rafa Santiago zocht ondersteuning voor de verkoop van zijn specialty kasgroenten. "Dit leek mij een superleuke uitdaging, waarin ik mijn passie voor het zaken doen in Spanje kon combineren met het ondersteunen van een jong bedrijf’."   


Oranje en gele Jalapeños

Virgin Nature is een jong bedrijf dat een breed scala aan specialties teelt en verhandelt, variërend van Habanero-pepers, Jalapeños, gele cherrytrostomaten en Monterossa-tomaten. "Persoonlijk vind ik het erg leuk om deze onderscheidende producten te verkopen. Kijk, natuurlijk doen we ook wel paprika's, maar die handel kende voor mij na al die jaren weinig geheimen meer. En nu leer ik elke dag weer bij, dat is toch mooi!"

"Met deze specialties kunnen we ons goed onderscheiden op de markt. Deze teler oogst op bestelling en verpakt in de kas, dus klanten krijgen gegarandeerd een vers product, met minimale kosten in de keten. Echt onderscheidend is dat we mixpallets verzorgen en dat is vanuit Spanje aardig uniek", vertelt Marco. De verkoop gaat direct vanuit Spanje naar met name klanten in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, België en Nederland. "Vanuit service-oogpunt houden we in De Lier (NL) een kleine voorraad aan."


Habanero-pepers

Zijn klantenkring bestaat voornamelijk uit groothandelaren die op hun beurt voornamelijk overzeese en etnische klanten bedienen. "Kritische klanten, maar wel die klanten die oog hebben voor vers product", aldus Marco. Dat wil niet zeggen dat er dit seizoen geen uitdagingen waren. "Aan het begin van het seizoen lag de kiloprijs in Spanje hoger dan we elders in Europa konden maken. Nu de Hollandse producten van de markt zijn, zien we dat wel kenteren."

De ondernemer hoopt de verkoop voor de Spaanse telers de komende jaren verder uit te bouwen. "Relaties zijn in Spanje echt van groot belang en daarbij profiteer ik nu van mijn netwerk dat ik de afgelopen twintig jaar heb opgebouwd. Mijn doel is niet om zo groot mogelijk te worden, maar dat de teler een eerlijke prijs krijgt en dat de producten in de winkels zo goed mogelijk verkocht worden."

Voor meer informatie
Marco Romein
Virgin Nature
[email protected]