Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Verslag groothandelsmarkt Guangzhou

De kersenvraag is afwachtend, Peruaanse groene druiven zijn op de markt

Met de geleidelijke aanpassing van China's preventie- en controlebeleid inzake Covid zijn ook de voorschriften voor het betreden van groothandelsmarkten voor fruit "opgeheven". Op de Jiangnan Fruit Groothandelsmarkt in Guangzhou bijvoorbeeld is het niet nodig resultaten van nucleïnezuurtests of toegangscertificaten te tonen om de markt te betreden. Mensen hoeven alleen de groene gezondheidscode te tonen en een N95-masker te dragen (voor vrachtwagens gelden andere voorschriften). Daarom herstelt de stroom mensen op de markt zich geleidelijk.

Met de aankomst van Chileense kersen die vorige week over zee werden verladen, zijn kersen het fruit met de meeste aandacht op de markt geworden. De meeste kersen die te koop zijn, worden per vliegtuig geleverd, en het grootste deel daarvan is Santina.

Bij gesprekken met verschillende kersenhandelaren zeiden sommigen dat de prijs van vroege, over zee vervoerde kersen gewoonlijk gelijk is aan of iets hoger ligt dan die van late, door de lucht vervoerde kersen. Maar er is momenteel weinig ruimte voor prijsverhogingen voor over zee verladen kersen.

Over het geheel genomen ligt de huidige prijs van kersen lager dan in dezelfde periode vorig jaar. Kersen met een prijs van € 94 of 108 vorig jaar hebben nu bijvoorbeeld een prijs van € 81, terwijl de kersen met een prijs van minstens € 81 vorig jaar momenteel worden verkocht voor meer dan € 67. Toch is de prijs voor de consumentenmarkt dit jaar nog steeds hoog.

Momenteel staan de meeste kopers nog aan de zijlijn en zijn zij voorzichtiger. Zij moeten de latere prijsaanpassing en de ontwikkeling van de consumentenmarkt in de gaten houden. Daarom is de huidige afzet van kersen niet ideaal, niet zo goed als in dezelfde periode vorig jaar. Bovendien zeiden sommige handelaren dat de prijs niet veel verschilt van vorig jaar, maar de markt wacht nog steeds af.


Chileense kersen

Avocado's worden hoofdzakelijk geïmporteerd uit Chili, met een klein aantal Mexicaanse avocado's. Door de recente aankomst van meer Chileense avocado's is de prijs weer lager dan voorheen. De prijs van Mexicaanse avocado's is relatief lager. Volgens handelaren hebben Mexicaanse avocado's een goede smaak en worden ze voor een goede prijs verkocht op de plaatselijke markt. Maar omdat ze gemakkelijk rijpen en een relatief korte houdbaarheid hebben, zijn de lokale kopers voorzichtig met de aankoop of kopen ze alleen in kleine hoeveelheden. Daarom is de prijs relatief laag. Nieuwe binnenlandse avocado's worden geplukt en zullen later binnenkomen.


Links: Importavocado. Rechts: Peruaanse groene druiven

Peruaanse druiven worden sinds begin november genoteerd. De huidige prijs is niet veel veranderd ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Wat Peruaanse blauwe bessen betreft, is de prijs sterk gestegen door de sterke daling van het recente aanbod. Bovendien zijn er enkele binnenlandse blauwe bessenmerken die tegen een hogere prijs worden verkocht vanwege hun goede smaak en grote korrels. Belgische peren worden nog steeds aangevoerd en de handelaren zeiden dat hun prijzen en aanvoer relatief stabiel zijn.


Blauwe bessen

Door het gebrek aan aanbod van Thaise longan onlangs, is de prijs gestegen en zijn de producten vlot verzonden.


Aardbeien

Het meeste binnenlandse fruit bestaat uit citrus, zoals alle soorten sinaasappelen, mandarijnen, Wo-sinaasappelen, enz. Sommige handelaren verklaarden dat de huidige verkoop van mandarijnen relatief bevredigend is. Hoogwaardige aardbeien behoren ook tot het meest verkochte fruit. Ze zijn mooi verpakt, komen van verschillende oorsprong en variëteiten en hebben verschillende prijzen. Volgens sommige handelaren hebben aardbeien uit Dandong een betere smaak en een hogere prijs.

Momenteel is de aardbeienprijs over het algemeen hoog, wat een zekere invloed heeft op de afzet van aardbeien. Van de binnenlandse appelen van hoge kwaliteit zijn de "World No. 1"-appelen groot en vol, geschikt om cadeau te geven. Handelaren zeiden dat er momenteel niet veel wordt verkocht, maar dat er op kerstavond misschien een stimulans zal zijn omdat er een consumentenmarkt is voor " appelen geven op kerstavond ". Ander veel verkocht fruit omvat Venus Golden Apple, Soft Seed Pomegranate, Sunshine Rose Green Grape, Domestic Red Grape, enz.

Publicatiedatum: