Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Al 2.500 containers met Chileense kersen naar China

"Na enkele complexe dagen in de logistiek over de weg en in de haven hebben de eerste schepen met kersen vanuit de haven van San Antonio eindelijk normaal kunnen afvaren. De dienst gebeurt via de concessiehouder STI en tot nu toe zijn al ruim 2.500 containers vertrokken", meldt de havenautoriteit van het Chileense San Antonio. In totaal zijn er al vijf containerschepen vertrokken: het schip Seaspan Oceania, dat vertrok naar Hong Kong, en daarna ook de schepen Ho Chi Minh City, Caroline Maersk en de Ever Loyal. Evenzo wordt de komst van de schepen Maersk Shams en YM Utility aangekondigd.

"We zijn weer begonnen met de overslag van kersen, een zeer belangrijke lading. We hebben onze verschillende werkzaamheden zodanig gecoördineerd dat de concessiehouder op een normale manier kan opereren. Na een gecompliceerde start als gevolg van een staking van de vervoerders zijn we weer bezig zoals gebruikelijk", legt Luis Knaak uit, algemeen directeur van Puerto San Antonio.

"Samenwerking en dialoog zijn zeer waardevol voor het succes van de logistieke keten en daarom hebben we samen met de concessiehouders en havenwerkers al onze energie gestoken in het herstellen van die langverwachte logistieke stabilisatie. Onze uitdaging was om de levering van vers fruit vanuit San Antonio te normaliseren. En dat is gelukt", voegt hij eraan toe.

San Antonio Terminal Internacional zal dit kersenseizoen ongeveer 13.000 containers overslaan. Dat is dubbel zo veel als in 2021-2022.

Bron: portalportuario.cl

Publicatiedatum: