Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Europese Commissie keurt plan GLB van Nederland goed

De Europese Commissie heeft het strategisch plan voor het GLB van Nederland goedgekeurd. Het nieuwe gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB), dat op 1 januari 2023 van start gaat, moet de overgang naar een duurzame, veerkrachtige en moderne Europese landbouwsector vormgeven. In het hervormde beleid wordt de financiering eerlijker verdeeld over de landbouwbedrijven, met de nadruk op kleine en middelgrote bedrijven en jonge landbouwers.

Boeren zullen worden aangemoedigd om te innoveren, van precisielandbouw tot agro-ecologische teeltmethoden. Door concrete acties op deze en andere gebieden te ondersteunen, kan het nieuwe GLB de hoeksteen vormen voor de voedselzekerheid en de landbouwgemeenschappen in de EU.

De EU-landen zullen nationale strategische plannen voor het GLB uitvoeren, waarin financiering voor inkomenssteun, plattelandsontwikkeling en sectorale programma's worden gecombineerd. Bij het opstellen van het strategisch plan voor het GLB heeft elke lidstaat een keuze gemaakt uit een breed scala van steunmaatregelen op EU-niveau, die zijn afgestemd op zijn specifieke behoeften en plaatselijke omstandigheden.

Voor het GLB wordt in de periode 2023-27 270 miljard euro aan EU-financiering uitgetrokken. Het goedgekeurde plan vertegenwoordigt een totale EU-begroting van meer dan 4 miljard euro, inclusief 1,4 miljard euro voor milieu- en klimaatdoelstellingen en ecoregelingen, en 107 miljoen euro voor jonge landbouwers.

Bron: agriculture.ec.europa.eu

Publicatiedatum: