Dick Schaap Groothandel uit Purmerend levert onder de merknaam Oogappeltje verse groenten en fruit aan restaurants, zorginstellingen en versspeciaalzaken. De Noord-Hollandse versleverancier is één van de laatste bedrijven die recent een samenwerking zijn aangegaan met QSTA, zo meldt QSTA in een persbericht. "Het mooie van onze samenwerking is dat die niet gestoeld is op hoe zij er beter van worden, maar hoe beide partijen gezamenlijk een maximaal rendement kunnen halen door de handen ineen te slaan. Dat vind ik mooi", stelt eigenaar Dick Schaap van de gelijknamige groothandel.

Onder de merknaam Oogappeltje werden verschillende partijen in Noord- en Zuid-Holland plus een deel van Utrecht en Flevoland beleverd met verse groenten en fruit. Daar zijn sinds het najaar van 2022 de landelijke klanten van QSTA bijgekomen. "Onze corebusiness is de verkoop van groenten en fruit, waarbij we zoveel mogelijk afnemen bij lokale tuinders en telers en alle producten lokaal verwerken bij onze groothandel in Purmerend", legt Schaap uit. "Onze duurzame aanpak spreekt klanten enorm aan. Wij leverden vóór corona al aan een aantal verswinkels in Noord-Holland, maar toen de pandemie uitbrak en de horeca in eerste instantie volledig wegviel, zijn we onze focus nog meer gaan verleggen naar die doelgroep. Waarbij we de input van de al afnemende slagers prima konden gebruiken om ons Oogappeltje-concept succesvol uit te rollen. Versspecialisten, zoals slagerijen en viswinkels, zijn een belangrijke groep afnemers voor ons."

Goede service
"Wat horeca, versspeciaalzaken en zorginstellingen met elkaar verbindt, is dat zij een constante kwaliteit zoeken voor een betaalbare prijs. Bovendien werken wij vraaggestuurd. Wij halen zoveel mogelijk van de boeren uit Noord-Holland, maar als een restaurant een speciale citrussoort wil hebben, dan helpen we hem daar uiteraard óók mee", verduidelijkt afgestudeerd bedrijfseconoom Schaap, die jaren geleden de groothandel overnam van zijn vader na er zelf jarenlang meegewerkt te hebben. "Mijn businessmodel is dicht bij de klanten staan en een goede service bieden. Wat we doen, willen we goed doen. De Beemster is ons achterland. Als een klant met mij appels wil gaan plukken, dan doen we dat. En als hij knollen nodig heeft, dan gaan we ze desnoods dezelfde dag nog rooien."
 
Online activiteiten
De recente samenwerking met QSTA past bij de stappen die de Hollander op het gebied van online activiteiten heeft genomen. "Tijdens Gastvrij Rotterdam liep ik langs hun stand en ik zei hen dat ik nog geen leverancier van groente en fruit op hun website zag staan. Zodoende kwamen we met elkaar in gesprek. Ik geloof in hun concept en zij geloven in mijn werkwijze en ons merk Oogappeltje. Dat voelt goed", benadrukt hij.

"QSTA zorgt ervoor dat wij met Oogappeltje een landelijke dekking hebben, en verswinkels hebben via QSTA de mogelijkheid om kleinere hoeveelheden vers gesneden groenten te bestellen, die bovendien snel geleverd wordt. Ideaal voor verswinkels die verse maaltijden maken, maar graag willen variëren qua aanbod voor de consument. Maar ook voor de horeca geldt door de gestegen energie- en inkoopprijzen, dat telkens een bestelling van 300 of 400 euro een behoorlijk grote hap uit het weekbudget is. Dankzij QSTA kunnen zij nu ook kleinere hoeveelheden bestellen of gericht inkopen wat er nodig is voor een speciale actieweek. We hebben een prima start beleefd met QSTA, getuige een aantal nieuwe klanten. We zitten op één lijn en denken hetzelfde over de toekomst. Ik geloof in het concept en zij geloven in ons. Zodoende heb ik veel vertrouwen in onze samenwerking", besluit Schaap.

Voor meer informatie:
QSTA
088 4015000
info@qsta.nl 
www.qsta.nl  

Dick Schaap Groothandel
0299-650 824
info@dickschaap.nl 
www.dickschaap.nl