Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vraag naar Chinese gember begint zich te herstellen

Het naderen van Kerst in december heeft de gemberexport in China niet noemenswaardig gestimuleerd. In dit stadium is de totale export beperkt. De reden is dat het aanbod van gember van hoge kwaliteit beperkt is en nadat de container op de plaats van bestemming is aangekomen, is het handelsrisico dat klanten grote claims indienen relatief hoog. Onlangs deelde Jason Jiang, de verkoopmanager van Anqiu Tailai Foods, zijn visie op de markt met FreshPublishers.

"In vergelijking met vorige teeltseizoenen is de gemberprijs voor het nieuwe seizoen dit jaar vrij hoog. Dit is vooral te wijten aan de impact van frequente regenval in juli en augustus, een grote hoeveelheid gember werd overstroomd en de teelt werd sterk verminderd. Momenteel bedraagt de prijs bij aankomst in de havens van bestemming ongeveer € 2.261 per ton en de prijs zal later veranderen met de start van een nieuwe ronde van het exportseizoen," aldus Jason.

Wat het komende nieuwe gemberexportseizoen betreft, zal de gemberexport, uitgaande van de huidige situatie, midden en eind december van start gaan, te beginnen met de verse gember die hoofdzakelijk naar Europa wordt verzonden en vervolgens de luchtgedroogde gember die begin januari zal worden verzonden.

Jason is vol vertrouwen in de marktvooruitzichten voor de komende tijd. Volgens hem "versoepelt China geleidelijk de controles in verband met de pandemie en begint de gembervraag zich te herstellen. In combinatie met de teeltvermindering zullen deze factoren de prijsstijging grotendeels stimuleren."

Voor meer informatie:
Jason Jiang - Sales Manager
Anqiu Tailai Foods Co., Ltd
Jason@tailaifoods.com 
www.tailaifoods.com

Publicatiedatum: