Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ole Schnaars, directeur van Naturkost Kontor Bremen

"Prijs boerenkool vergelijkbaar met vorig jaar en blijft relatief stabiel"

Naturkost Kontor Bremen koopt boerenkool in bij Biolandhof Meyer-Toms, waarvan de eigenaar zowel medevennoot alsook oprichter van Naturkost Kontors is, laat Ole Schnaars ons weten. Hij is verantwoordelijk voor de inkoop van groenen en fruit bij het bedrijf uit Bremen.


Ole Schnaars. Foto: Naturkost Kontor Bremen

Tijdens het seizoen, dat wil zeggen van half oktober/begin november tot en met februari/maart, kan het bedrijf 1 tot 1,5 ton boerenkool aanbieden, die in de regio Bremen en omgeving verkocht wordt. "De prijzen zijn vergelijkbaar met die van vorig jaar en zijn ook dit jaar relatief stabiel gebleven. Dit moet de afzet waarborgen en de daling van de omzet op de biologische markt enigszins tegengaan", aldus Ole.

Los daarvan is de verkoop van het gehele bio-assortiment dit jaar moeilijker verlopen. Tegelijkertijd waren alle producten echter voldoende beschikbaar. Tot het klantenbestand van Naturkost Kontor hoort ook de retail, die echter eerder zuivel- en droge producten koopt. Boerenkool wordt eerder aan de gespecialiseerde biologische handel, biologische marktkramen en op kleinere schaal aan cateraars verkocht. De boerenkool wordt los in kratten verkocht.

Rechts: boerenkool van Biolandhof Meyer-Toms. Foto: Naturkost Kontor Bremen

Met de komst van de eerste vorst is ook de vraag toegenomen. Juist met Kerst en in januari en februari rekent men op een hogere vraag. "Wij ontvangen drie keer per week boerenkool vers van het veld. De kwaliteit daarvan is op een stabiel, goed niveau gebleven", zegt Ole tot slot.

Voor meer informatie:
Ole Schnaars
Naturkost Kontor Bremen GmbH
im Frischezentrum (Großmarkt Bremen)
Spezialitätenhalle Tor 14
Am Waller Freihafen 1
D-28217 Bremen, Duitsland
Tel: +49 421 53797 70
[email protected] 
www.naturkost-kontor.de

Publicatiedatum: