Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Peru schakelt over op smaakvolle druivenrassen

Peru speelt een steeds belangrijkere rol in de teelt en export van druiven. "Dit jaar neemt de teelt met 10-11% toe ten opzichte van vorig jaar, wat een aanzienlijke stijging is. Het land zal dit seizoen naar verwachting 71,5 miljoen kartons druiven verpakken. "Dit is een veilige raming. Het aanvankelijke cijfer van 73 miljoen kartons is wat naar beneden bijgesteld", zegt Michael DuPuis van het Amerikaanse Divine Flavor 

Dennis Hay van Divine Flavor en Rafael Cilloniz van Campo Del Sur 

Nieuw areaal
De teelt in Peru neemt toe omdat telers het seizoen proberen te verlengen met twee oogstrondes. Daarnaast worden er nog steeds nieuwe druivengaarden aangelegd. Op veel percelen met oude rassen wordt ook overgeschakeld naar nieuwe rassen met een hoger rendement per hectare en een betere smaak. Vooral groene pitloze rassen stijgen sterk (ruwweg 23% ten opzichte van 2021/2022), met Sweet Globe als overheersende ras dit seizoen. De teelt van rode en zwarte druiven blijft stabiel, groen laat een stijgende lijn zien. "Het is erg belangrijk voor ons om rassen van hoge kwaliteit en smaak aan te kunnen bieden", aldus DuPuis. "De druiven worden vanuit Peru naar New Jersey verscheept. Ze brengen drie tot vier weken op het water door en toch moeten ze in uitstekende staat aankomen." 

"Onze telers in Peru begrijpen het belang van smaak heel goed. Ze zijn zeer gedisciplineerd om op het juiste moment te oogsten. Ze laten zich niet verleiden om in te leveren op maat of smaak voor een hete markt. Ze werken volgens de pijlers van Divine Flavor, net als onze telers in Mexico", zegt DuPuis. "We hebben de afgelopen zes seizoenen samengewerkt met Ecosac uit Noord-Peru. Het is een uitstekende telerpartner waarmee we de biologische richting opgaan. Vorig seizoen hebben we de eerste biologische Autumncrisp geladen. Dat was succesvol, dus we gaan daar dit seizoen mee door." In het zuiden van het land, in Ica, werkt Divine Flavor samen met Campo Del Sur, een andere teler die begrijpt dat hoge kwaliteit en consistentie herhalingsaankopen stimuleren.

Antonio Escobar van Divine Flavor en Estefany L√≥pez van Ecosac 

Meer concurrentie
In een gesprek met Antonio Escobar, verantwoordelijke voor druiven bij Divine Flavor, horen we dat de sector de komende jaren met meer concurrentie te maken zal krijgen en dat kopers veel opties zullen hebben. Hij merkt op welke variabelen belangrijk zijn om op te focussen. "Aangezien de druivencategorie exponentieel is gegroeid, is het belangrijk voor ons bedrijf om de juiste rassen te telen en te verkopen", zegt Escobar. "De sleutel tot ons succes door de jaren heen is gelegen in het telen van de rassen met de beste smaak en het werken met gepassioneerde telers die dezelfde waarden delen als wij."

Divine Flavor ontving in oktober de eerste containers met druiven uit het noorden van Peru. Van daaruit verlegt de oogst zich naar het zuidelijker gelegen Ica voordat het seizoen rond half april afloopt. 

Voor meer informatie:
Michael DuPuis
Divine Flavor
Tel: +1 520 281 8328 (VS)
[email protected]
www.divineflavor.com

Publicatiedatum: