Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Glastuinbouw moet meerwaarde gezondheid en geluk veel beter uitdragen"

Rob Baan volgt de ontwikkelingen op de energiemarkt en de gevolgen voor de glastuinbouw op de voet, maar voor de cressenteler die ook bestuurslid bij Glastuinbouw Nederland is, is dat niet zijn grootste probleem. In 2010 heeft hij met zijn bedrijf Koppert Cress al een flinke duurzaamheidsslag gemaakt. “Niet omdat de overheid dat van mij vraagt, maar omdat ik dat zelf graag wil", zegt hij in gesprek met de belangenbehartiger. "Dankzij schaalvergroting is onze omzet sindsdien verviervoudigd, maar onze energierekening is nog hetzelfde als destijds. Ik wil geen carbon footprint achterlaten. En op de veel gestelde vraag waarom, kan ik maar één antwoord geven: daarom.”
 
Toch was het wel degelijk een energieonderwerp waarmee Rob drie jaar geleden veelvuldig in de publiciteit kwam: ODE. “De ODE-discussie vond ik een pure belediging voor modern ondernemerschap. Je bent voorloper in het gebruik van duurzame energie en wordt daarvoor gestraft middels exorbitante belastingverhoging. Dat vind ik schandalig. Tuinders die voorop lopen worden op die manier evenredig gestraft met collega’s die nog geen enkele stap hebben gezet richting fossielvrij telen. Dan trappen ondernemers op de rem en wachten ze met innoveren.”

Lees het artikel hier verder bij Glastuinbouw Nederland.

Publicatiedatum: