Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Sabastião Da Manga Group

"We overleven niet als we de hogere kosten niet doorberekenen"

De Braziliaanse mangoleverancier die jaarrond aan Europa levert, de Sabastião Da Manga Group, laat via hun CEO Ronaldo Araújo weten: "Het is heel moeilijk voor ons om de prijzen van ons fruit te verhogen vanwege de extreme stijging de afgelopen 6 maanden van de kosten van zeevracht en transport. We praten over een stijging van ca 55% in de kosten in deze periode van het jaar, dus we begrijpen dat de eindklant een groot deel van de schade op zich moet nemen, maar wij kunnen niet overleven op de markt als we dit niet doorberekenen."

Sebastião Da Manga is een telersgroep in Brazilië die al 30 jaar bestaat, met 10 teelbedrijven gevestigd in São Francisco Valley in de steden Petrolina, Juazeiro en Casa Nova. Ze exporteren vanuit Brazilië naar hun eigen bedrijven in Europa, die zich bevinden in Nederland, Spanje en Portugal. Ze hebben een gediplomeerd team dat het fruit ontvangt, de kwaliteit controleert en verder verzendt van "één pallet tot een volle vrachtwagen" naar hun klanten in ieder deel van Europa. De groep teelt en exporteert Palmer, Mango Espada (een Braziliaans ras) en Kent mango's voornamelijk naar Europa. Tot 5 containers worden verzonden naar Canada. Hun totale volume is 30.000 ton per jaar, waarvan 93% Palmer is en 7% Espada en Kent.

"De prijs hangt af van het seizoen van het jaar; de prijs wordt bepaald door wat de markt vraagt en wat andere landen qua mango aanbieden. De ideale prijs zou tussen de 6 en 7€ per doos à 4 kg met CIF-Europe zijn. De laatste paar jaar hebben we, behalve in mango's, ook geïnvesteerd in de teelt van limes en gember, omdat het weer in Brazilië het mogelijk maakt deze op dezelfde manier te telen als mango's gedurende de volle 12 maanden van het jaar. We kunnen gember telen van mei tot december. We hebben nu 50.000 limesbomen geplant, maar ons doel is om de komende 5 jaar te blijven aanplanten tot we 300.000 bomen hebben, wat ongeveer 440 hectare beslaat, door de enorme vraag naar limes op de markt," legt Araújo uit.

De groep heeft meer dan 630 hectare aan voornamelijk mangoteelt, wat jaarrond aangeboden wordt met de limes en 30 hectare aan gember. "In Petrolina is de zomer heet, vochtig en de lucht is meestal bewolkt. De winter is kort, warm en meestal onbewolkt. Door het hele jaar heen is het weer droog met sterke wind, een temperatuur die doorgaans tussen 20ºC en 34ºC ligt en zelden onder de 19ºC of boven 37ºC komt," verklaart Araújo.

De groep teelt ook dragonfruit dat elk jaar verkrijgbaar is tussen januari en mei. "We zouden graag willen groeien in de markt in het VK, waar we nog steeds niet de gewenste vraag hebben," merkt Araújo op.

Voor meer informatie:
Ronaldo Araújo
Sebastião Da Manga Group
Tel: +55 21 98458 1439
[email protected]
www.sebastiaodamanga.com

Publicatiedatum: