"Kans op smokkel neemt post corona weer toe"

Nu Corona de samenleving steeds minder in zijn greep heeft, ziet het HARC-team in de haven weer meer mensbewegingen van en naar tankers en schepen met bulkgoederen. En daarmee neemt ook de kans op smokkel toe. Aanbod Zuid-Amerika
Omdat tijdens Corona er niet of nauwelijks mensen van of naar schepen konden komen, droogde het aanbod van de kleinere smokkelpartijen in Zuid-Amerika op. Daar is sinds kort weer wat verandering in gekomen; het aan en van boord gaan van bemanningsleden, controleurs en proviandeurs gebeurt weer veel makkelijker. Het aanbod in Zuid-Amerika neemt nu weer toe en het blijkt dat sommige bemanningsleden daar gevoelig voor zijn, zeker als ze slecht betaald worden. 

Opletten!
Een passagierende matroos met 5 kg in zijn rugzak, kan dat in Rotterdam makkelijk kwijt en hoeft jaren niet meer te werken. Dus dat gaat geheid meer gebeuren de komende tijd en daar wil het HARC-team voor waarschuwen, ook al staat het in geen verhouding tot wat in containers wordt gevonden: "Het doet allemaal mee, en ook deze manier van cocaïnesmokkel verstoort de veiligheid op de terreinen."

Bron: Rotterdamse Haven, Veilige Haven


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.