Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Rasseninnovatie is de belangrijkste trend voor de toekomst geworden

Peru's blauwe bessenseizoen begint vroeg, totale export stijgt gestaag

China is de grootste exportmarkt voor Peruaanse blauwe bessen. Dit jaar ligt het Peruaanse teeltseizoen voor op schema, is de export gestegen en is de prijs over het algemeen stabiel. Importblauwe bessen zijn een van de belangrijkste producten van Guangzhou Wanxin International. Onlangs voerden FreshPublishers en Polaris Liu, de directeur van de afdeling buitenlandse handel van het bedrijf, gesprekken om inzicht te krijgen in de marktprestaties van Peruaanse blauwe bessen dit jaar.

"Het Peruaanse teeltseizoen voor blauwe bessen loopt dit jaar bijna een maand voor op schema en de eerste lading arriveerde midden tot eind juli in China, terwijl het teeltseizoen van vorig jaar midden augustus begon. De totale export van Peru is dit jaar toegenomen en de vroege ladingen naar China zijn met ongeveer 20-30% gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De algemene kwaliteit is bevredigend. Ongeveer 70% van het aanbod heeft een goede stevigheid. Bovendien zal het teeltseizoen dit jaar naar schatting een maand vroeger eindigen dan vorig jaar. Momenteel hebben de Peruaanse teeltgebieden vanwege het plaatselijke weer het aantal naar China geëxporteerde blauwe bessen verminderd. Verwacht wordt dat het Peruaanse teeltseizoen voor blauwe bessen dit jaar minder ladingen zal opleveren of zelfs rond januari zal eindigen." Polaris geeft een overzicht van het huidige Peruaanse blauwe bessenseizoen.

"Onder invloed van het lokale weer kan de export van Peruaanse blauwe bessen in de latere fase dit jaar afnemen en sommige rassen zullen dit jaar kleiner van formaat zijn en andere rassen zullen zuurder van smaak zijn. De prijs is dit jaar iets lager dan vorig jaar, maar is over het algemeen stabiel. Anderzijds is de algemene kwaliteit van de Chinese binnenlandse blauwe bessen door de invloed van het weer dit jaar vrij slecht. Het binnenlandse teeltseizoen voor blauwe bessen eindigde vroeg en de smaak is niet zo goed als in voorgaande jaren als gevolg van zware regenval in het teeltgebied. Daarom heeft een vervroeging van het Peruaanse blauwe bessenseizoen weinig gevolgen voor de verkoop van importblauwe bessen."

Er zijn vele variëteiten Peruaanse blauwe bessen. Momenteel is het meest voorkomende ras "Ventura". Dit ras is groot in omvang en relatief betaalbaar in prijs, maar heeft een licht zure smaak. Polaris heeft gemerkt dat er een trend is om rassen van Peruaanse blauwe bessen bij te werken: "Steeds meer merken planten het ras "Sekoya Pop", dat gekenmerkt wordt door grote vruchten, meestal met een diameter van 18-20 mm en een hoge zoetheid in de smaak en meer geschikt voor de smaak van de Chinese markt."

Nu het seizoen van de Peruaan blauwe bessen ten einde loopt, nemen de Chileense blauwe bessen de markt over. Over de marktprestaties van blauwe bessen uit beide landen zei Polaris het volgende: "De afgelopen twee jaar waren het exportvolume en de kwaliteit van Chileense blauwe bessen niet stabiel genoeg. Dit jaar is de export van Chileense blauwe bessen met 8-10% gedaald. Peruaanse blauwe bessen hebben daarentegen een betere markt in China en de consumptie in China neemt van jaar tot jaar toe. De Chileense blauwe bessensector moet echter meer inzicht krijgen in de Chinese markt en innovatieve rassen ontdekken die zoveel mogelijk aan de behoeften van de lokale consumenten kunnen voldoen."

Naast importblauwe bessen is Polaris ook zeer optimistisch over de ontwikkeling van binnenlandse blauwe bessen: "Sommige rassen van binnenlandse blauwe bessen zijn van goede kwaliteit en stevig genoeg. Momenteel werken veel buitenlandse bedrijven samen met binnenlandse blauwe bessenfaciliteiten om samen te ontwikkelen. We zullen ook meer binnenlandse blauwe bessen ontwikkelen, zodat importblauwe bessen en binnenlandse blauwe bessen elkaar afwisselen, waardoor blauwe bessen het hele jaar door beschikbaar blijven."

Guangzhou Wanxin International Trade werd opgericht in 2012, voornamelijk gericht op fruitimport en export, groothandel en retail. De verkoopkanalen omvatten groothandel marktkramen, winkelketens, grote supermarkten, online e-commerce en zijn eigen merk drankwinkel "Tiantian Daka". Het bedrijf handelt voornamelijk in verschillende soorten fruit, waaronder blauwe bessen, druiven, avocado's en kersen. Wat de in eigen land geteelde Shine muskaatdruiven betreft, heeft het een eigen merk "Fu" en verschillende submerken en exporteert het naar Zuidoost-Azië en Europa.

Voor meer informatie:
Polaris Liu 
Guangzhou Wanxin International Trade Co., Ltd.
+86 18122723015
[email protected] 

Publicatiedatum: