Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Peru en Chili blijven grote spelers op internationale markt voor blauwe bessen en kersen

Zowel Peru als Chili blijven grote spelers in hun eigen fruitsector: blauwe bessen in het geval van Peru en kersen voor Chili. Dat blijkt niet alleen uit de volumes die worden geoogst en verkocht op de diverse markten wereldwijd, maar ook uit de sector die constant blijft groeien en zich technologisch ontwikkelt, de hoogste kwaliteit fruit levert, constant onderzoek doet naar hun gewassen en continu zoekt naar genetische verbetering van hun planten. Recente data toont dat fruitleveringen aan de internationale markten tot aan week 48 (28 november - 4 december) ver uitstegen boven de leveringen van vorig jaar.

Peru is het land met de hoogste groeiverwachtingen en aanwezigheid op de wereldmarkt voor blauwe bessen, met een aandeel van meer dan 25% van het regionale totaal dat overeenkomt met het gehele Amerikaanse continent, en een aanwezigheid van bijna 15% van de totale wereldproductie van blauwe bessen.

De Peruaanse blauwe bessensector is erin geslaagd in totaal 168.000 ton fruit in de internationale handel te brengen, wat aanzienlijk meer is dan de 139.000 ton die in het seizoen daarvoor werden uitgevoerd. Zij worden op grote afstand gevolgd door Argentiniƫ, met 5.500 ton, wat minder is dan de 7.800 ton van het vorige seizoen, en Chili, met slechts 4.324 ton, ook minder dan de 4.700 van het vorige seizoen.

Voor kersen is het beeld heel anders, aangezien Chili in deze periode vrijwel geen concurrenten heeft. De door de Chileense kersensector verscheepte volumes bereiken 27.500 ton, ruim boven de 12.885 van het seizoen 2021/2022 in week 48.

Bron: blueberriesconsulting.com

Publicatiedatum: